Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Heimwee

Ik ben er de afgelopen dagen achter gekomen dat ik na een jaar nog steeds heimwee heb naar Kuala Lumpur. Uiteraard was er het weerzien met mijn ouwe collega’s, maar ook de stad zelf voelde onmiddellijk weer vertrouwd. Begrijp me goed, Manila is niet verkeerd, althans het deel waar wij wonen, maar het kan toch op geen stukken na tippen aan “mijn” KL.

Voor dit bezoek zit ik weer in het Hilton hotel, en dat is zelfs voor Aziatische begrippen waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat, een buitengewoon goed hotel. Dat is overigens niet de reden om juist voor dit hotel te kiezen, het is meer de locatie. Het hotel ligt namelijk vlak naast KL Sentral, dat is niet alleen het station van de snelle treinverbinding met de luchthaven maar ook de plek waar de shuttle bus naar het Shell kantoor vertrekt.

Er zitten sinds vandaag nog twee bezoekende collega’s in het Hilton en voor vanavond hadden we afgesproken in de bar. De ene collega ken ik al een tijd omdat we samen op het Sakhalin project hebben gewerkt en de andere is een nieuwe collega en daarnaast ook een Nederlander. Nou verveel ik me in KL ook niet als ik alleen ben maar een beetje bijkletsen met ouwe en nieuwe collega’s is wel zo gezellig.

En dit was ook al weer de laatste avond van dit bezoek want morgenmiddag vlieg ik al weer terug naar Manila.


Website van Willem en Riet