Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Cupcakes voor Cataquis

Cupcakes_voor_Cataquis-20150130-001

Riet was weer medeverantwoordelijk voor het organiseren van het maandelijkse ALIG verjaardagsfeest voor de kinderen van de Cataquis dumpsite. Dat is altijd een heel werk wat de nodige voorbereiding kost omdat er eten geregeld moet worden voor de kinderen en cadeautjes, en er moeten ook genoeg vrijwilligers zijn om ter plekke alles uit te delen en in goede banen te leiden.

Deze keer was het een hele klus omdat er niet minder dan tweehonderdtwintig kinderen werden verwacht en Riet had zich voorgenomen om cupcakes te regelen. Nou is het bakken van tweehonderdtwintig cupcakes een hele klus, ze had iemand bereid gevonden om er honderd te bakken maar die zag geen kans om er tweehonderdtwintig te produceren. Gelukkig kon Riet kwam er hulp uit onverwachte hoek, van een van haar Outpost vriendinnen.

Outpost is de vereniging van vrouwen van Shell expats, terwijl ALIG een algemene vrouwenvereniging is voor expat vrouwen in Alabang. Op zich hebben die twee verenigingen niks met elkaar gemeen, behalve dat sommige vrouwen met Shell echtgenotes zoals Riet lid zijn van alle twee.

Voor de cupcakes klus kreeg Riet hulp van een van de Outpost vrouwen die de echtgenote is van een van onze grote bazen en die zelf een aantal bakkerijen bezit. Riet kon de resterende honderdtwintig cupcakes via haar regelen tegen kostprijs, en zo werden er gisteren zeven dozen met de kleurige traktatie bij ons thuis bezorgd.

En voor het vrijwilligersteam kreeg Riet ook al hulp van een van haar Outpost vriendinnen die graag een keertje mee wilde. En die vriendin is ook al de echtgenote van een van onze grote bazen en bij haar thuis was toevallig vanavond een housewarming party waar wij ook waren uitgenodigd.

De beide Outpost vriendinnen vertelden daar enthousiast over het liefdadigheidsproject en dat leverde heel wat positive reacties op. Een aantal van de vrouwen verklaarde zich bereid om voor een volgende gelegenheid te koken of mee te gaan als vrijwilliger, en het ziet er dus naar uit dat Riet voor de komende maanden genoeg hulp zal gaan krijgen.

En dat is natuurlijk niet alleen voor Riet maar ook voor de kinderen van Cataquis een hele goede zaak!


Website van Willem en Riet