Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Het is echt begonnen

Kerstman_True_Value


Het is de afgelopen twee weken wisselvallig weer geweest, en hoewel er geen tyfoons van betekenis zijn overgetrokken hebben we toch af en toe een flinke onweersbui. De enige tropische storm op dit moment hing de afgelopen week in de buurt van Japan, wat al heel ver bij ons vandaan is, en trok de afgelopen dagen ook nog eens naar het noordoosten, dus nog verder bij ons vandaan.

Het was wel veelal bewolkt maar desalniettemin was het onveranderlijk warm met een constante temperatuur overdag van rond de dertig graden, We zitten nog steeds in het regenseizoen en het duurt nog zeker twee maanden voordat de zomer zachtjesaan weer gaat aanbreken.

Een raar idee overigens dat de Kerst hier in de zomer valt, vinden jullie ook niet? Misschien dachten jullie trouwens dat het een geintje was gisteren, dat van die Kerstversieringen, maar dat is niet het geval hoor! Kijk maar, bij True Value, de plaatselijke variant van Karwei, staan de Kerstversieringen al weer in de winkel en als je aan komt lopen wordt je verwelkomd door de Kerstman zelf.

De aanloop naar de Kerst begint hier op 1 september, je kunt er tenslotte maar beter vroeg bij zijn. In de praktijk betekent het dat de terreur van de Kerstliedjes in de winkels ook weer gaat beginnen. En we waren dat vervelende"Jingle Bells" eigenlijk nog steeds zat van vorig jaar. En dan dat stomme "I'm dreaming of a white Christmas". Hallo, dit zijn de Filipijnen, het wordt hier nooit kouder dan een graad of vierentwintig!



Website van Willem en Riet