Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Lekkage

We hadden weer een klein akkefietje met ons huis, we hebben een lekkage in de woonkamer. Gisteren merkte Riet opeens dat er niet alleen een nat spoor over de muur naast de wc aan de kant van de bar liep, maar bij nadere inspectie bleek ook het glas gebarsten van het schilderij wat daar ophangt.

In eerste instantie kon ze het een niet in verband brengen met het ander maar het bleek dat het vocht uit het gat in de muur kwam waar de haak in zit waar het schilderij aan hangt. Dat vocht had de achterkant van de schilderijlijst doorweekt en waarschijnlijk is daardoor het hout van de lijst gaan werken, met als gevolg dat het glas is gebarsten. Het bleek geen hard lopend lek te zijn maar er kwam wel degelijk water uit het gat.

Nu lijkt de conclusie gerechtvaardigd dat ik met mijn stomme kop bij het boren van het gat een waterleiding heb geraakt, maar dat lijkt toch niet waarschijnlijk. Ik heb ten eerste een apparaat gebruikt om leidingen in de muur op te sporen voordat ik het gat boordde, en ten tweede is het dan raar dat er pas na twee jaar lekkage optreedt want zolang zit die haak er al.

Om het probleem opgelost te krijgen heb ik vanmorgen een berichtje naar meneer Santiago, onze huisbaas gestuurd. Die kwam meteen langs, zoals we overigens van hem gewend zijn, en het probleem werd ook snel opgelost. De reparatie was eenvoudig, het gat werd simpelweg dicht geplugd.

We weten dus nog steeds niet of er nu iets kapot is in de muur, maar het probleem is opgelost want het lekt niet meer...


Website van Willem en Riet