Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

In de schaduw

Boracay_2015-02-27_004


Eigenlijk onnodig te zeggen dat we vandaag besloten het strand te vermijden en zoveel mogelijk in de schaduw te blijven. Dat kon uitstekend aan de rand van een van de zwembaden waar we ons meteen na het ontbijt installeerden. De dag werd grotendeels door iedereen lezend doorgebracht (ja, zelfs door Joëlle!), af en toe onderbroken door een wandelingetje of een uitstapje (door de dames) om langs de winkeltjes en kraampjes te struinen.

Martin en ik wandelden voor de verandering eens in de richting van Station 3, gelegen aan de zuidkant van het eiland. Omdat we bij alle bezoeken aan Boracay tot nu toe een hotel hadden gehad bij Station 1, aan de noordkant van het strand, waren we eigenlijk nog nooit aan deze kant van het eiland geweest. En er bleken toch wel wat verschillen want aan dit stuk van het strand zaten ten opzichte van de andere kant van het strand veel hotels speciaal voor duikers.

Omdat Martin het tijd vond voor een hamburger gingen we voor het avondeten weer richting het centrum van Station 2 waar een restaurant zat waar we eerder in het voorbijgaan indrukwekkende hamburgers opgediend hadden zien worden. We werden niet teleurgesteld in de hamburgers, de rest van het eten was ook prima en ook het toetje, een grote bak met verschillende soorten ijs, banaan en slagroom, kon onze goedkeuring wel wegdragen.

Het slot van de avond was op een terrasje op het strand waar we de eerste avond ook waren geweest. Er was ook deze keer weer live muziek van twee jonge gasten met een gitaar en een soort van trommeldoos maar deze keer was er ook nog een verrassingsoptreden. Er liep een "dame" op de muziek te dansen in een klein wit broekje en een soort van truitje van gaas waarvan we al snel tot de conclusie kwamen dat dit dus een al vrouw verklede man was.

Maar daar bleef het niet bij want aan het tafeltje naast ons zat een stel Russen waarvan er een duidelijk al de nodige drank op had. Nadat hij een ingediend verzoeknummer ("Hotel California") gehonoreerd zag kwam bij hem de stemming er pas goed in en ging hij meedansen, tot grote hilariteit van de toeschouwers.

Zoals Martin opmerkte, we hadden wel eerder aangeschoten Russen gezien en ook travestieten, maar nog nooit in deze combinatie...



Website van Willem en Riet