Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Unox rookworst

Nu Riet in Nederland is moet ik er uiteraard zelf voor zorgen dat er wat te eten op tafel komt. Koken voor alleen mezelf doe ik niet dus meestal eet ik thuis gewoon brood en voor een warme maaltijd ga ik tussen de middag dan naar de vlak bij mijn werk gelegen Festival Mall. En als ik daar geen zin in heb maak ik thuis wat makkelijks voor op mijn brood.
 
Gisteren herinnerde ik me dat er nog twee Unox rookworsten in de voorraadkast lagen en besloot te dineren met een broodje worst. Helaas, dat ging niet door. Op de verpakking stond dat de uiterste verkoopdatum al ruim een jaar geleden was, en hoewel ik dat in eerste instantie negeerde zag de binnenkant er na het opwarmen niet echt appetijtelijk meer uit. In plaats van roze was het stopverf-kleurig met een lichtgroene zweem aan de randen. Het werd dus de vuilnisbak in plaats van mijn bord.
 
Nou is er altijd wat te eten in huis dus zo’n groot probleem was het niet maar ik had me toevallig zitten verheugen op een lekker sappige Unox worst, want die hebben ze hier niet. Er is wel worst, in zoveel soorten zelfs dat er in de supermarkt een heel schap mee gevuld is, maar die zijn allemaal geen Unox.
 
Vanmiddag ben ik toch maar naar de supermarkt gegaan om eens te kijken, want ik had nou eenmaal het idee van een lekker broodje worst in mijn hoofd en daar moest toch wat op te vinden zijn. Na uitvoerige inspectie van alle aanwezige worstverpakkingen kwam ik tot de conclusie dat alle worsten die ze hier verkopen recht zijn en dat de namen op de verpakkingen me helemaal niets zeggen. Ik kwam uiteindelijk uit op een verpakking waarop stond dat de worst gemaakt was van Angus rundvlees ("Angus Franks").
 
Vanavond had ik dus toch eindelijk mijn broodje worst. Smakelijk, maar geen Unox...


Website van Willem en Riet