Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Earth Hour

46_earth_hour_philippines

Het is net weer licht bij ons in huis want we hebben een heel uur in het donker gezeten met alle overbodige apparaten uit. Wij hebben namelijk meegedaan aan Earth Hour, een wereldwijd initiatief om een uur lang stil te staan bij ons energieverbruik en als teken daarvan doe je dan alle lichten uit. Het had ons wel leuk geleken om eens te zien hoe donker het wel niet zou zijn maar er waren er bij ons in de buurt niet zoveel die meededen.

Verder was het vandaag een beetje een rommelige dag. Estela en met haar dochtertje naar huis gegaan en ze komt pas volgende week maandag weer terug want Riet heeft haar een hele week vrij gegeven. Dat is enerzijds omdat ze op ons huis heeft gepast toen wij op Boracay zaten, en anderzijds omdat het volgende week Holy Week is. Officieel heeft Estela het eerste jaar dat ze voor ons werkt helemaal geen recht op vakantie of vrije dagen, maar dat vinden wij onzin. Bovendien vind Riet een weekje niemand om haar heen af en toe gewoon lekker.

We hebben gescheiden boodschappen gedaan want de waterleverancier zou vandaag langs komen maar zoals gewoonlijk wisten we niet precies hoe laat. Ik bleef dus thuis om op hem te wachten terwijl Riet de boodschappen ging doen. Ze was overigens amper het hek uit met de auto of die watervent stond voor de deur. Toen ze wat later thuis kwam bleek dat er in de auto een fles met schoonmaakmiddel had liggen lekken dus ze kon meteen gaan redderen. Gelukkig hebben de meeste boodschappen het overleeft en bleef de schade in de auto beperkt door de plastic laadvloer achterin.

Toen die problemen allemaal waren opgelost ging ik zelf op pad voor een paar andere noodzakelijke boodschappen, want er moest een toilet ontstopt worden wat al een tijdje niet goed doorloopt. Ook een leuk klusje tijdens je vrije weekend, maar het bleek achteraf mee te vallen want de verstopping was snel opgelost dankzij de door Riet meegebrachte fles chemische ontstopper en de door mij aangeschafte ouderwetse plastic ontstopper.

En normaal gesproken gaan we op zaterdag altijd uit eten maar ook liep vandaag anders. Riet stond er op om na twee weken uit eten met Robin en Chantal weer eens zelf te koken. Hollandse kost nog wel, dus we hebben heerlijk uienhachee gegeten.



Website van Willem en Riet