Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Vakantie planning

Nu het nieuwe jaar begonnen is zijn we al voorzichtig aan de slag gegaan met het maken van plannen. Het eerste plan is al geregeld, Riet heeft een paar weekjes Nederland geboekt in Februari en is dus met haar vader’s verjaardag in Rijnsburg. In de maand maart krijgen we weer bezoek en dat vereist ook wat planning, ook daar zijn we alvast maar mee begonnen.

Maar het belangrijkste zijn toch wel onze vakantieplannen voor dit jaar. We willen weer eens ”echt” op vakantie want dat is er sinds we naar het Verre Oosten zijn verhuisd bij in geschoten. Natuurlijk hebben we regelmatig een paar weken in Nederland doorgebracht maar familiebezoek en op je eigen bank voor je eigen televisie hangen is nou niet bepaald wat je vakantie noemt. Niet dat het ongezellig is maar je krijgt er toch niet het echte vakantiegevoel van. We zijn weliswaar regelmatig weekendjes weg geweest maar dat is te kort om het echt vakantie te noemen, dat is meer ”er even uit zijn”.

Dit jaar willen we dat gaan veranderen en we zijn al een beetje aan het rondkijken wat we willen gaan doen. We hebben al de nodige ideeën gehad maar nog niet echt concreets, dacht ik tenminste totdat Riet deze week weer begon over China. Dat staat eigenlijk al heel lang op ons lijstje, en we waren daar in 2010 ook beslist naar toe gegaan als onze verhuizing naar Kuala Lumpur daar niet tussen gekomen was. Eigenlijk hebben we dus gewoon ons plan van drie jaar terug weer opgerakeld, en dat kreeg vanavond een wel heel verrassende wending.

We waren namelijk zoals meestal op de vrijdagavond in de Union Jack Tavern en daar was weer eens ouderwets gezellig. De afgelopen weken was het er vanwege de vele vakanties erg rustig geweest maar vanavond was het weer gezellig druk. Mijn baas Mike had een berichtje rond gestuurd dat het weer eens tijd werd om de vrijdagavondborrel in ere te herstellen en daar hadden de nodige collega’s gehoor aan gegeven.

Ook Julia, de vrouw van Mike en een vriendin van Riet, was er en het gesprek kwam op onze vakantieplannen voor China. Julia was heel erg geïnteresseerd omdat ze zelf een Chinese is, en toen ze van onze plannen hoorde bood ze meteen aan om samen te gaan want ze vindt het heel erg leuk om mensen het echte China te laten zien in plaats van alleen maar het toeristische China. Het lijkt ons een fantastisch idee en de meiden gaan dan ook kijken of het haalbaar is. We moeten nog zien of we alles rond kunnen krijgen, maar het ziet er hoe dan ook naar uit dat onze volgende vakantiebestemming China gaat worden…



Website van Willem en Riet