Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Weekendjeweg geneuzel

Boracay_0023

Zoals ik al had verteld hebben we een korte vakantie geboekt, we gaan over anderhalve week voor een lang weekend naar het eiland Boracay. Het regelen ging op zich heel erg soepel via de Nederlandse website Expedia maar toch zat het me niet helemaal lekker. Van Expedia kregen we namelijk een bevestiging via email maar daar stond ook meteen op dat we verder niet bij hun hoefden aan te kloppen. Alles was aan hun kant geregeld, de boeking was rond en als we verder nog wat hadden moesten we maar contact opnemen met het hotel zelf.

Nou vind ik dat geen punt, en gelukkig maar want er viel nog wel degelijk het een en ander te regelen. Het hotel heeft namelijk een eigen transfer service op het vliegveld van Caticlan, met eigen shuttlebussen en een eigen ferry naar het eiland, maar om van die diensten gebruik te kunnen maken moeten ze natuurlijk wel weten wanneer je precies aankomt. Ik had het hotel daar al een mailtje voor gestuurd maar helemaal geen bericht terug ontvangen, en dan word je in dit land al gauw nerveus.

Vanmiddag heb ik dus eerst maar eens even gebeld naar het hotel om te vragen of ze mijn email hadden ontvangen. Het vriendelijke meisje wist van niks maar geen probleem, want de boeking van Expedia was inderdaad binnen en ik kon de benodigde gegevens gelijk aan haar doorgeven.

Daarmee leek de zaak geregeld maar blijkbaar had mijn telefoontje nog meer bellen doen rinkelen want nog geen uur later wordt Riet gebeld op haar mobiel, door het Hotel. Of we even onze vluchtgegevens wilden doorgeven voor de pick-up op het vliegveld. En dat had ik dus net een uur daarvoor al had gedaan!

Ach, we maken dit soort dingen zo vaak mee, en eerlijk gezegd heb ik dan ook tegenwoordig zoiets van ik heb liever dat ze er twee keer om vragen dan helemaal niet. Klein probleem was overigens wel dat Riet de boeking had gemaakt op haar naam en aangezien ik de telefoon had opgenomen schiep dat wat verwarring die nog een paar vermakelijke momenten opleverde.

Je ligt namelijk al gauw in een deuk als je een Filipina aan de telefoon hebt die probeert om de achternamen "van den Kerkhoff" en "van Nieuwkoop" uit te spreken...


Website van Willem en Riet