Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Kastje aangekomen

Chinese_Kastje-20140904-001


Gistermiddag kreeg ik te horen dat ons Chinese kastje vandaag al zou arriveren, en dat was goed nieuws want dat is veel eerder dan ik had verwacht. Ik was al gewaarschuwd dat de hele procedure wel eens een weekje of wat zou kunnen gaan duren, en aangezien dat hier meestal betekent dat het eerder langer dan korter wordt was dit nieuws een plezierige verrassing.

Even over een kreeg ik van Riet een berichtje dat het kastje inderdaad was gearriveerd en ze stuurde ook een foto mee. Het ziet er niet alleen heel fraai uit maar het staat ook nog eens geweldig op de plek die we ervoor in gedachten hadden, tegen de muur waar onze Indonesische Batik schilderijen hangen. Na alle rompslomp die ik de afgelopen weken heb gehad aan het hele proces van inklaren is het een verademing om het eindelijk te zien staan.

Maar er was ook minder leuk nieuws vandaag en dat is dat onze riolering weer eens verstopt zit. Dat was een paar maanden geleden ook al het geval maar toen kon ik het nog simpel oplossen door een fles van het juiste spul in een van de afvoerputjes te gooien. Dat leverde toen na een half uur overal een gorgelend geluid op waarna al het rioolwater weer gewoon wegliep.

Riet dacht dat het deze keer met dezelfde oplossing ook wel zou lukken dus die haalde bij de plaatselijke equivalent van de Gamma een flinke voorraad flessen met ontstoppingsmiddel. Helaas, tot op dit moment heeft het nog geen enkel effect gehad, het ziet er naar uit dat de boel nu flink verstopt zit. Het feit dat er de afgeholpen dagen flink wat regen is gevallen zal ook niet helpen want alle riolen staan natuurlijk al vol water. Vervelend, maar tenzij de enorme hoeveelheid gedumpte chemicaliën toch nog zijn werk doet zal er morgen toch een loodgieter aan te pas moeten komen.

Misschien dat we toch eens ander wc papier moeten gaan kopen, niet van dat dikke...



Website van Willem en Riet