Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

De Klucht van de Tuinstoel

Het is de laatste twee dagen weer ouderwets mooi weer, strakblauwe lucht en heet. Prachtig weer om in de tuin te zitten, alleen wordt het wel hoog tijd voor wat nieuw tuinmeubilair. We hebben twee ligstoelen die we nog uit Nederland hebben meegenomen, een paar goedkope dingen van ik geloof zeventien euro per stuk, maar ze gaan al meer dan drie jaar mee en ze hebben hun tijd dus wel uitgediend. Ze zijn inmiddels al aardig doorgezakt en de stof begint nu hier en daar te scheuren dus het zal niet lang meer duren voor iemand er doorheen zakt.

We zijn al op zoek geweest naar een paar nieuwe tuinstoelen en we hadden ook al wat van onze gading gevonden bij een winkel in tuinmeubelen in de Festival Mall. Erg mooie stoelen, worden gemaakt op bestelling met materiaal en kleur naar keuze, maar daarom ook niet bepaald goedkoop. En dan hebben we het nog niet eens over die andere winkel waar ze werkelijk schitterende designer ligstoelen hadden maar die waren nog drie keer zo duur.

Vanmorgen deed ik wat boodschappen bij de lokale Macro die hier S&R heet en ik zag dat ze daar ook ligstoelen voor in de tuin verkopen. Niet dezelfde kwaliteit natuurlijk maar wel een heel stuk goedkoper. Ik vertelde het aan Riet en die wilde vanmiddag meteen gaan kijken. De stoelen werden goedgekeurd, het was nog even twijfelachtig of we er twee mee konden nemen in de auto maar dat lukte, en zo hadden we vanmiddag dus twee nieuwe comfortabele ligstoelen voor in de tuin.

Maar zoals de titel al verraadt, het verhaal is hiermee niet ten einde. De ene stoel was prima maar van de andere wilden de voorpoten niet uitklappen. Na wat gefrommel bleek dat het echt niet ging, en om eens te kijken waarom vergeleken we de poten met die van de andere stoel. En wat denk je, de voorpoten van de andere stoel zien er heel anders uit, deze stoel blijkt geleverd te zijn met twee stel achterpoten.

Morgen kan Riet dus weer terug naar S&R, en optimistisch is als ze is denkt ze dat ze niet de hele stoel maar alleen maar de verkeerde poten mee hoeft te nemen om die om te ruilen. Ik ben er van overtuigd dat dat niet gaat werken, inheb voorspeld dat ze dan twee ritjes mag gaan maken.

Morgen horen jullie als het goed is in deel twee hoe deze klucht afloopt...



Website van Willem en Riet