Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Keuring

IMG_0030


Riet en ik moeten ieder jaar verplicht gekeurd worden vanwege ons verblijf in het buitenland en dat is voor het laatst in Kuala Lumpur gebeurd voordat we naar de Filippijnen vertrokken, in juli van het afgelopen jaar. Eigenlijk zijn we dus over een maand of wat pas weer aan de beurt maar omdat ik drie weken geleden plotseling weer een hogere bloeddruk had vond de bedrijfsarts het toch raadzaam om mijn jaarlijkse keuring te vervroegen.

Na een paar pogingen om een afspraak te maken die mislukten omdat dat concept hier onbekend schijnt te zijn besloot ik dan vandaag maar naar de Healthway Medical Clinic in het Town Centre te gaan. Ik was er om zeven uur als tweede en ik ging gelijk de procedure in. Na het invullen van wat basisgegevens omdat ik voor het eerst in die kliniek was en het vooruit betalen van de rekening mocht ik door naar het laboratorium.

Daar aangekomen had ik wel verwacht dat er bloed afgenomen zou worden en dat ik in een potje zou moeten piesen maar er was meer, ik moest ook een “stool sample” inleveren. Nou is dat niet iets wat ik net zo makkelijk produceer als een “urine sample”, dus kreeg ik een plastic potje mee met de opdracht om dat op een later tijdstip vol te storten en in te leveren.

Daarna volgde het gebruikelijke rondje van bloeddruk meten (die was prima, 120 over 80), lengte opmeten (het arme meisje moest op een stoel gaan staan) en gewicht opnemen (eindelijk eens iemand die vindt dat negentig kilo normaal is voor mijn postuur!). Vervolgens stelden ze voor dat ik de tijd tot mijn volgende afspraak, met de dokter, zou besteden aan het nuttigen van een ontbijt want ik had uiteraard nog niks gegeten. Lekker effe naar Starbucks dacht ik maar dat ging mooi niet door, geen cafeïne!

Omdat alles in het Town Centre op dat uur nog dicht was ben ik maar even naar kantoor gegaan. Anderhalf uur later was mijn afspraak met de dokter en na het onderzoek en het invullen van de enorme lijst met potentiële ziektes die ik nooit heb gehad (vergis ik me of wordt die steeds langer?) werd me medegedeeld dat ze tevreden was. Ik was voor zover ze kon zien kerngezond en ook mijn probleempje met mijn bloeddruk lijkt dankzij mijn dagelijkse pilletje onder controle, alleen de resultaten van de laboratorium testen kunnen eventueel nog roet in het eten gooien.

Helaas was ik er nog niet want aangezien ik nu te boek sta als “hypertensive” (te hoge bloeddruk) moest ik ook nog een ECG laten maken en een stress test ondergaan. Tussendoor kon ik overigens weer een uurtje naar huis waar ik nog steeds geen bakkie mocht nemen maar waar ik wel mijn “stool sample” kon produceren. De stress test verliep eigenlijk heel erg goed, een stuk beter dan vorig jaar in KL en de resultaten zagen er prima uit. Geen ernstige bloeddruk problemen meer en dus een zorg minder.

Het eerste wat ik deed toen ik weer buiten stond was meteen naar Starbucks voor een Cappuccino Grande...



Website van Willem en Riet