Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Drukke dag

Intramuros_2012_12_24_046a


Voor vandaag hadden we een volle planning. Martin en Sandra zijn nu een week hier maar hadden nog weinig gezien van het echte Manila en daarom stond er voor vandaag een bezoek gepland aan Intramuros.

Intramuros is het oude Spaanse centrum van de stad en het is zoals de naam al zegt helemaal ommuurd. Binnen de muren liggen de oudste Spaanse kerken, daterend uit de tweede helft van de zestiende eeuw, en nog veel meer oude bezienswaardigheden zoals Fort Santiago. Dit fort is met name bekend als de gevangenis van de Filipijnse volksheld Jose Rizal die daar ook door de Spanjaarden is geëxecuteerd. We bezochten het fort en daarna maakten we een rit door Intramuros met een paard en wagen die ons langs alle andere bezienswaardigheden voerde zoals het voormalige hoofdkwartier van Generaal MacArthur onder wiens leiding de Filipijnen werden bevrijd van de Japanse bezetters en die dus ook mateloos populair is op de Filipijnen.

Helaas bleek mijn favoriete restaurant, wat helemaal in Spaans koloniale stijl is, gesloten maar wat gelukkig wel open was was het museum wat gevormd wordt door een origineel huis in dezelfde stijl. Het kostte wat moeite om souvenirs te vinden die Sandra leuk vond maar toen ze die gevonden had reden we (ook op verzoek van Sandra) naar de Mall of Asia, een van de grootste winkelcentra van Manila. Na daar twee uur rond gelopen te hebben zei Sandra dat ze wilde verhuizen naar een locatie naast de Mall…

De rit terug naar huis aan het eind van de middag voerde gedeeltelijk over EDSA en dat gaf onze gasten een goed beeld van de gebruikelijke verkeerschaos in de stad. Thuis gekomen besloten we onze allereerste Kerstavond buiten Nederland met een barbecue in de tuin.

En we wensen uiteraard al onze vrienden en bekenden in Nederland hele fijne Kerstdagen vanuit een zonnig en warm Manila.



Website van Willem en Riet