Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Gekko's

IMG_3849a

We hebben behalve onze twee katten nog meer huisdieren. Hoeveel weten we niet precies maar het zijn er aardig wat. Overdag laten ze zich vrijwel nooit zien maar ‘s avonds en ‘s nachts komen ze tevoorschijn, en dan nog vooral buiten. Ze zitten natuurlijk het liefst waar wat te eten valt, en hun dieet is ook precies waarom we ze zo waarderen. Gekko’s voeden zich namelijk hoofdzakelijk met kleine insecten en ze zijn dol op muggen.

Met name op het terras zitten er ‘s avonds altijd wel een paar. Erg groot zijn ze niet want in het echt zijn ze een stuk kleiner dan hier op de foto. Laatst zaten er in huis een paar hele kleintjes, maar helaas voor hen hebben we dus ook twee katten en die hebben er al een paar te pakken gehad. Niet echt handig vind ik zelf want Gekko’s zijn heel erg nuttig, tenzij je van muggen houdt natuurlijk.

Ik heb me wel eens afgevraagd hoe Gekko’s in vredesnaam hun prooi te pakken krijgen. Ze zijn wel redelijk snel maar muggen gaan toch niet op ze zitten wachten neem ik aan. Toch krijgen ze er blijkbaar heel wat te pakken want er zit ook een nadeeltje aan al die Gekko’s, en dat is ook de reden dat ze bij Estela niet echt populair zijn. Ze schijten namelijk de hele boel onder...



Website van Willem en Riet