Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Workshop in Cyberjaya

IM Level 2 Training and Workshop - Cyberjaya (small)

De cursus die ik deze week volg wordt gegeven in het Shell kantoor in Maleisië. In Cyberjaya om precies te zijn, een vrij nieuwe stad die halverwege Kuala Lumpur en de luchthaven ligt.

Het was vanmorgen even uitproberen hoelang de reis zou gaan duren want ik moet eerst met een trein en daarna nog een stukje met een taxi. Hoewel ik erg vroeg was opgestaan om op tijd te zijn viel het alles mee. De trein vertrekt vanuit het station wat direct tegenover het hotel ligt en doet twintig minuten over het stuk van KL Sentral naar station Putrajaya/Cyberjaya. De taxi doet er vanaf het station nog geen tien minuten over dus al met al was ik met ruim een half uur ter plekke.

En daarmee was ik dus veel te vroeg. Ik moest drie kwartier wachten voordat ik de verplichte veiligheidsintroductie kreeg die verplicht is als je nog nooit op het bewuste kantoor bent geweest of zoals in mijn geval wanneer het langer dan zes maanden geleden is dat je er bent geweest.

Het was erg leuk zoveel oude bekenden weer te zien en om ook eindelijk eens een paar mensen in levende lijve te zien die ik tot nu toe alleen maar kende via email. De eerste cursusdag was ook nog eens interessant dus op zich een geslaagde dag.

Ware het niet dat de stemming flink werd gedrukt doordat er uit Manila emailtjes van Riet kwamen die melding maakten van een nog steeds niet opgelost verstoppingsprobleem, een afgebroken tand en onwelkome technische problemen met de Apple TV...


Website van Willem en Riet