Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Veilig aangekomen

Dubai_Airport_2014-07-17_002

Riet is gisteravond weer veilig aangekomen in Nederland, en waarom ook niet zou je zeggen. Niet dat we iets hadden verwacht, of het zou moeten zijn dat ze haar vlucht in Dubai had gemist maar dat zou geen ramp zijn maar alleen een ongemakkelijk oponthoud.

Het punt is namelijk dat Emirates zijn vluchtschema weer eens heeft aangepast, en dat betekende dat Riet voor de overstap maar anderhalf uur de tijd had. Het alternatief was zou een latere vlucht zijn geweest maar dan had er een overstap van iets van negen uur geweest en dat vond Riet niet echt een prettig idee. Even onderweg de tijd hebben om een sigaretje roken is natuurlijk prima maar zelfs voor Riet zijn er grenzen...

Een telefoontje naar Emirates had al uitgewezen dat het in principe geen probleem hoefde te zijn, de maatschappij houdt rekening met een minimale overstaptijd in Dubai van een uur dus anderhalf uur moest volgens hen haalbaar zijn. Riet vond het in ieder geval het proberen waard en het bleek gisteravond ook geen enkel probleem te zijn.

Het had gelukkig ook meegezeten want haar vlucht uit Manila was iets te vroeg vertrokken en de vlucht verliep zo voorspoedig dat ze een kwartier voor de geplande aankomsttijd landden in Dubai. Dat betekende dat ze dus dat ze in plaats van anderhalf uur zelfs een uur en drie kwartier de tijd had, en dat lijkt weinig maar als je moet rennen om je vliegtuig te halen dan is een extra kwartier erg prettig. En in dit geval betekende het dus zelfs dat ze het op haar gemakje af kon. Haar vervolgvlucht vertrok ook nog eens van dezelfde terminal dus ze had zelfs nog even tijd om wat te drinken in de lounge. Met een peuk, dat wel natuurlijk.

Gisteravond was ze dus weer terug in Rijnsburg voor twee en een halve week.


Website van Willem en Riet