Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Tour de France

Tour_de_France_2014


Je zou het misschien niet zeggen, zeker niet van iemand die een pesthekel heeft aan fietsen, maar Riet is een enorme fan van de Tour de France. Wielrennen in het algemeen volgt ze nauwelijks maar voor de Tour gaat ze zitten!

In de afgelopen drie weken ging dus vrijwel iedere dag de tv om drie uur 's middags aan om de etappe van de dag te volgen, uiteraard wel met een half oog op haar iPad want er is heel wat meer nodig dan de Tour wil ze die neerleggen.

Ik kijk af en toe mee, want al ben ik niet echt een fanatieke liefhebber van de edele wielrensport, ik vind de Tour ook altijd wel leuk om te kijken vanwege de altijd mooie beelden en soms zelfs omdat het spannend is. Dat laatste viel dit jaar flink tegen want hoewel er wel een paar leuke etappes waren was de gele trui al snel vergeven aan de Italiaan Nibali die onbedreigd de Tour uitreed.

Riet keek dit jaar met name uit naar de resultaten van de Nederlandse renners en in het bijzonder van Mollema, vorig jaar nog zesde, maar die stelde flink teleur en dat bekoelde haar enthousiasme behoorlijk. En als geheel werd de Tour dit jaar natuurlijk overschaduwd door de WK voetbal in de eerste week en daarna door de ramp met vlucht MH17.

Vandaag zat het er in ieder geval weer op met de laatste etappe naar Parijs. Volgend jaar editie honderdtwee, en ik weet nu al dat Riet er weer voor zal gaan zitten...



Website van Willem en Riet