Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Frituurvet...

Frituurvet


Nu Martin en Sandra naar hun eigen appartement zijn verhuisd zijn Riet en ik vandaag begonnen met opruimen en schoonmaken. Voor mij was de schone taak weggelegd om de schuur onder handen te nemen.

Onze schuur is vanouds een enorme puinhoop. Er ligt eigenlijk veel te veel troep die we allang weg hadden moeten gooien en zo groot is het niet. En echt fanatiek met schoonmaken zijn we in de schuur ook nooit geweest dus het werd hoog tijd om de boel daar eens onder handen te nemen.

Er stond me echter behalve de verwachte troep nog een onplezierige verrassing te wachten. Martin en Sandra hebben de schuur gebruikt om te frituren en daarvoor hadden ze een deel van een plastic stelling gebruikt als tafel. Zowel de frituurpan als de tafel zelf waren voorzien van een dikke laag vet. En er was meer, want alle frituurvet wat was gebruikt stond ook nog op een van de planken, in een rij plastic flessen.

Iedereen die weleens heeft gefrituurd weet dat de vette walm overal zorgt voor een smerige plakkende vette laag, en onze hele schuur was daar nu van voorzien. Alles was dus vet, vet en nog eens vet. De frituurpan kreeg ik zelfs met chloor niet vrij van vet en die hebben we dus bij de rest van het afval gezet. De rest van de schuur heb ik moeten schrobben met chloor en schoonmaakmiddel en het ziet er nu weer redelijk toonbaar uit.

Het schoonmaakmiddel wat ik heb moeten gebruiken heet "A*$@*&%x" en dat neem ik Martin nog het meest kwalijk...



Website van Willem en Riet