Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Station 2

Boracay_0180a

Langs het White Beach van Boracay zijn drie Boat Stations. Ons hotel is gelegen bij Boat Station 1, het meest noordelijke en ook het meest rustige. Hoewel er langs het hele strand hotels, bars en restaurants zitten is er bij Station 2 het meest te beleven want daar zitten ook alle winkels. ‘s Avonds zoeken we daar dan ook de gezelligheid op en lopen we de vijftien tot twintig minuten over het strand naar Station 2.

Het is er heel erg toeristisch en dus ook erg druk, met een verrassend groot aantal Koreaanse toeristen. Maar gezellig is het er zeker want behalve een ruim aanbod aan eetgelegenheden zijn er ook diverse bars met veelal akoestische live muziek, zoals de Bom Bom bar waar we vanavond aan de Caipirina’s hebben gezeten.

Daarvoor hadden we wat gegeten bij een Italiaans restaurant maar die pret werd grotendeels vergalt door een feesttent vlak naast het terras van het restaurant op het strand. Het blad FHM gaf daar een feest en dat ging gepaard met een heleboel herrie, van dat elektronische geweld waarbij eindeloos hetzelfde drietonige rifje wordt herhaald, begeleid door monotoon gedreun. Niet echt prettig om bij te eten...

Gelukkig was er ook genoeg prima live muziek om van te genieten, want dat kun je wel aan de Filippino’s overlaten. Jammer alleen dat we de hele avond met paraplu’s hebben lopen slepen, want afgezien van de paar spetters die er vielen toen we richting Station 2 vertrokken bleef het de hele avond droog.



Website van Willem en Riet