Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Weer een onvoorzichtige vogel...

Riet_met_iPhone6plus

Sinds de voor vorig weekend aangekondigde tyfoon besloot om ons links te laten liggen is het weer onveranderlijk geweest met strakblauwe luchten, volop zon, hoge temperaturen maar wel een beetje winderig. En dat terwijl de online weerberichten toch regelmatig iets heel anders aangeven.

 
Voor vandaag bijvoorbeeld stond er op een website dat het in Muntinlupa gedeeltelijk bewolkt zou zijn met temperaturen van zevenentwintig graden. Ik ben dus maar eens de tuin in gestapt om dat te controleren. Onze thermometer gaf aan dat het eenendertig graden was en dat was in de schaduw, dus dat leek al niet te kloppen. Overigens stond er op de betreffende website wel bij dat de gevoelstemperatuur ondanks het windje zesendertig graden was, maar daar heeft een thermometer toch geen last van?
 
Een blik op de lucht toonde aan dat ook bij dat “gedeeltelijk bewolkt” vraagtekens konden worden gezet. Alles wat ik kon zien was strakblauwe lucht, alleen aan de horizon in het zuiden zag ik wat kleine schapenwolkjes. Later op de ochtend op weg naar het Alabang Town Center zag ik dat er wel degelijk bewolking was, maar dat was boven de Baai van Manila waar eigenlijk altijd bewolking is en boven het grote meer aan de andere kant van Muntinlupa. Maar boven ons niks dan blauw.
 
Een mooie dag dus maar niet voor een van de vogeltjes in de tuin. We zagen vanavond onze kat Abby, die normaal gesproken op haar gemak is gesteld, voor haar doen erg enthousiast rondrennen op het terras. Tot afgrijzen van Riet bleek ze weer een vogel te pakken te hebben en ze was nu aan het spelen met het lijkje.

Gelukkig had ik voor Riet vandaag een cadeautje gekocht, ze is vandaag dus niet alleen blij gemaakt met een dooie mus...


Website van Willem en Riet