Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Coffee Bean

Coffe_Bean_Panorama_small


Het was vandaag voor het eerst sinds we terug zijn uit Nederland, en dat is toch al weer heel wat weekjes geleden, eenzaterdag zonder regen. De zin scheen vanmorgen vroeg al en dat bleef ook de hele dag zo. Een prima dag dus zou je zeggen, maar jammer genoeg konden we er niet zo heel erg van profiteren omdat Riet behoorlijk last had van haar operatie van gisteren. Doordat ze zoveel last had van pijn was het ook begrijpelijk dat ze weinig zin had om ergens naar toe te gaan en bleven we dus thuis. Ikzelf ben alleen even de deur uit geweest voor mijn bakkie koffie vanmorgen toen Riet nog op bed lag en ik heb wat boodschapjes gedaan, maar dat was het verder wel.

Mijn zaterdag- en zondagochtend "hangout" is de Coffee Bean en die zie je op de foto. Voor mij is dat een plek om even lekker bij te komen met een bakkie cappuccino en wat lekkers erbij, en dan even een half uurtje lezen. En dan lees ik meestal eerst via het Internet de Nederlandse kranten en als er weinig nieuws is lees ik ook nog even wat in een van de vele boeken die ik op mijn iPad heb staan. Liefst zit ik daarbij in een van de luie stoelen maar ik ben uiteraard niet de enige die er zo over denkt, dus vaak moet ik genoegen nemen met een plek aan een van de tafeltjes.

Ik geef al heel lang de voorkeur aan de Coffee Bean boven de Starbucks, wat niks met de koffie te maken heeft maar alleen met het feit dat het bij Starbucks altijd zo druk is dat je amper kunt zitten. Bij de Coffee Bean is het veel rustiger, al was het vanmorgen om onduidelijke redenen wel erg rustig. Ik was de enige klant…



Website van Willem en Riet