Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Tippi Wan

Zoals ik gisteren al meldde had Riet vandaag een afspraak bij iemand die bemiddelt voor Filippijnse hulpen-in-de-huishouding. De bemiddelaarster heet Fiona en de afspraak was bij haar thuis in haar appartement in de wijk Makati, gelegen in het centrum van Manila. Ik had een auto geregeld die Riet er naar toe zou brengen en zo zat ze om drie uur bij Fiona thuis om een heel stel potentiële “maids” te interviewen.

Fiona is een dame die van wanten weet als het aankomt op het uitzoeken van geschikte kandidaten en ze loosde Riet dan ook vakkundig door de interviews heen. Het resultaat was dat we deze week drie maids op zicht krijgen. Ze komen elk een dag, en de eerste komt woensdag. Riet mag dan bekijken welke op haar de beste indruk maakt en die wordt dan, vooropgesteld uiteraard dat er inderdaad een tussen zit, onze eigen Tippi Wan.

Voor mij was het vandaag spannend want ik moest “afrijden”. Nou ja, het was eigenlijk geen echt rij-examen maar meer een praktijkoefening om te kijken of ik al het geleerde van gisteren ook daadwerkelijk in praktijk kon brengen. Het ritje was gelukkig met mijn eigen auto, en aangezien alles ook verder soepel verliep was mijn examinator zeer tevreden. Ik kreeg te horen dat ik buitengewoon geschikt bevonden was om op de Filippijnen auto te rijden. En had ik al gezegd dat ik gisteren 35 van de 35 examenvragen goed had beantwoord en dus een honderd procent score heb gehaald? Ik bedoel maar...



Website van Willem en Riet