Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Lang zal die leven...

Verjaardagstaart_2014a

Alles wat er maar te vieren valt wordt hier op de Filippijnen uitbundig gevierd. Zo waren de afgelopen week veel collega’s een dag afwezig omdat ze de “graduation” moesten bijwonen van hun kinderen. Van de Universiteit? Nee, van de lagere school. En dat gaat bij sommige scholen heel officieel, compleet met een plechtigheid, zondagse kleren en voor de “graduate” een toga inclusief de speciale muts met de platte bovenkant en de pluim.

 
Wat vieren betreft hou ik mijn eigen verjaardag liefst “low profile” maar dat is bijna onmogelijk. Aan het begin van iedere maand worden er overal lijsten opgehangen met alle jarigen van die maand, op een speciaal prikbord waarop met grote letters staat “Happy Birthday”. Er is dus niet aan te ontsnappen, ik werd dan ook de hele dag van alle kanten gefeliciteerd met mijn verjaardag (wat ik eerlijk gezegd best leuk vond, hoor).

Cleng en Gennie, de twee meiden in mijn team, kwamen tussen de middag met een verrassing, ze hadden een enorme chocoladetaart voor me gekocht. Die werd natuurlijk meteen aangesneden maar er bleef zoveel over dat ik de rest meenam naar de kleine bijeenkomst die we met onze band hadden vanmiddag. Ik dacht dat mijn mede bandleden me wel van de rest af zouden helpen maar dat viel tegen. Niet alleen bleef er nog steeds een stuk van de taart over, zij hadden ook een verrassing voor me en wel in de vorm van... jawel, nog een chocolade taart!
 
Vanavond zijn Riet en ik samen voor de gelegenheid uit eten geweest. Ik stond er wel op dat we naar een restaurant zouden gaan waar niet bekend was dat vandaag mijn verjaardag was Als ze dat weten dan komt namelijk al het personeel luidkeels “Happy Birthday To You” aan je tafel zingen en daar had ik niet echt behoefte aan. Het probleem zit hem erin dat we van veel restaurants een vaste-klanten kaart hebben en daardoor weten ze je belangrijkste gegevens inclusief je geboortedatum.
 
Het werd uiteindelijk restaurant “Outback” want die klantenkaart staat op naam van Riet. We hadden nog wel een speciale kortingskaart van “Outback” gekregen bij onze klantenkaart die je op een verjaardag kunt gebruiken maar Riet vroeg of die voorstelling aan je tafel die korting waard was. Nee dus...
 


Website van Willem en Riet