Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Naar Nederland

A380_van_Dubai_naar_Schiphol-0001a


Gisteravond stond ons vervoer naar de luchthaven NAIA om kwart over acht al voor de deur, een kwartier eerder dan we hadden verwacht. Niet dat we dat een probleem vonden want het was tenslotte zaterdagavond en de ervaring heeft geleerd dat het dan verschrikkelijk druk kan zijn rond de luchthaven en dan kan het ritje soms wel anderhalf uur duren. Maar zoals altijd als we alle tijd hebben was het deze keer juist extreem rustig onderweg en een half uur later stonden we al voor de vertrekhal.

Na het inchecken moeten wij als expats onze "uitreisbelasting" betalen. Niemand weet eigenlijk precies wat en waarvoor dat is maar het kost je de man omgerekend dik veertig euro. Bij het loket moet je je ACR kaart laten zien, die beruchte kaart die in feite je verblijfsvergunning is, want dat is de reden voor die belasting. Ze hadden een nieuw electronisch uitleessysteem voor die kaarten en zoals alles wat nieuw is op de Filipijnen werkte het blijkbaar niet want het gaf aan dat allebei onze kaarten niet konden worden gevonden. Gelukkig bleef het oponthoud beperkt tot het handmatig verwerken van onze gegevens.

De vluchten naar Dubai en van Dubai naar Amsterdam verliepen zonder oponthoud en zonder problemen, we kwamen zelfs een half uur te vroeg aan op Schiphol, om even over een in de middag. Daar stond een chauffeur van Emirates al te wachten met onze naam op een bordje en met een dikke Mercedes werden we om kwart over twee voor de deur afgezet in Rijnsburg. De hele Emirates ervaring was overigens, zoals ik al had verwacht, dik voldoende om Riet van haar geloof (in KLM) te laten storten, ze vliegt voortaan met Emirates Happy.

De rest van de dag was voor onze familie, onze zoons en schoondochters, mijn moeder en mijn schoonzusje, en vanavond hadden we ons gebruikelijke welkomstdiner, patat met en een broodje kroket of frikadel. Op dit moment is het even over achten in de avond en aangezien ik onderweg in het vliegtuig erg weinig heb geslapen ben ik helemaal verrot. Ik ga naar mijn bed.



Website van Willem en Riet