Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Stokbrood

ATC_op_Zondag

Na de vakantie gaat het leven hier inmiddels weer zijn gewone gangetje en daarbij hoort ook mijn “koffie ochtend”, iedere zaterdag en zondag bij de Coffee Bean in het Alabang Town Center. Lekker bakkie cappuccino (extra sterk), de Nederlandse kranten lezen op de iPad, soms nog even rondwandelen en voor ik terug naar huis rijd even langs de bakker voor vers stokbrood voor de lunch.
 
Vandaag was er in het ATC een heleboel bedrijvigheid, er werd een groot podium opgebouwd en er werd met grote hoeveelheden licht- en geluidsinstallaties gesleept. Er valt eigenlijk altijd wel wat te beleven in het ATC in het weekend, en deze keer zag het er naar uit dat er een modeshow gehouden gaat worden of zoiets. Waar ik iedere keer weer verbaasd van sta is de efficiëntie waarmee in een dag tijd een hele installatie wordt opgebouwd en na afloop weer wordt afgebroken zodat je er de volgende dag niets meer van ziet. Kijk, zoiets is in Nederland vrij normaal en daar kijk je er ook niet van op, maar we zijn hier op de Filipijnen waar het woord “efficiëntie” volgens mij niet eens in het woordenboek staat.
 
Daar werd ik meteen aan herinnerd toen ik nadat ik even naar het hele schouwspel had staan kijken bij de bakker naar binnen liep; er was er geen stokbrood, maar het zou er over twintig minuten zijn. Ik heb nog een half uurtje rondgelopen voordat ik terug ging naar de bakker; nog steeds geen stokbrood. Ik gaf het maar op. Sorry Riet, vandaag geen vers stokbrood...


Website van Willem en Riet