Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Interview

ASB_Office

De onderzoekers die het interne onderzoek naar ons project doen hebben vorige week een lijst afgegeven van mensen in het project die ze willen interviewen en daarvoor heeft ons management niets aan het toeval over gelaten. We hebben al talloze briefings achter de rug over hoe we ons moeten opstellen gedurende de interviews, beleefd maar terughoudend en niet meer informatie vrijgeven dan wordt gevraagd en vooral geen informatie geven waar niet om wordt gevraagd.

Het komt op mij allemaal een beetje over alsof we wat te verbergen hebben en dat valt dacht ik allemaal wel mee, we doen het volgens mij als project helemaal niet zo slecht. Punt is natuurlijk dat er heel veel prestige meespeelt, met name voor de leidinggevenden in het project. Als er een goede beoordeling uit dit interne onderzoek voort komt dan staat het project binnen Shell in het zonnetje en dat schijnt dan natuurlijk hoofdzakelijk op ons project management.

 
Hoe het ook zei, vanmiddag was het mijn beurt voor een interview, en dat viel zeker gezien de tijd die ik eraan besteed heb om me voor te bereiden nogal een afknapper. Ik had al gezien dat geen van de leden van de onderzoekscommissie ervaring had op mijn vakgebied en ik vroeg me dus van te voren al af hoe de interviewers mij zinnige vragen zouden kunnen stellen over het werk wat ik doe. Ik kreeg daarin gelijk want ik kreeg maar een enkele zinvolle vraag en de rest ging over algemeenheden die ze met een beetje moeite zelf in de systemen van Shell hadden kunnen opzoeken.
 
Maar goed, ik ben er vanaf, maar het onderzoek duurt nog twee en een halve week. Daarna kunnen we hopelijk met zijn allen weer normaal doen en ons project opleveren zoals we dat nu ook al doen, naar ons beste kunnen.


Website van Willem en Riet