Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Tandarts

Het werd hoog tijd voor een bezoekje aan de tandarts want ik ben sinds december 2011 niet meer geweest. Ik reken hierbij uiteraard niet die onzalige kaakoperatie mee die in Augustus in het Rijnland Ziekenhuis werd uitgevoerd tijdens mijn laatste bezoek aan Nederland. Daarbij werd er niet helemaal succesvol een verstandskies verwijderd en ook nog een naastgelegen kies die was aangetast door de ontsteking veroorzaakt door de verstandskies, en van die behandeling heb ik nog wekenlang plezier gehad. Na ruim twee maanden verrekken van de pijn werd gelukkig het probleem verholpen door een kaakchirurg in Manila.

Omdat het beslist niet mijn gewoonte is om tandartsbezoek te laten versloffen had ik al min of meer rekening gehouden met een bezoek aan een tandarts in Manila, maar dankzij dit onverwachte bezoek aan Nederland kon ik van de gelegenheid gebruik maken om gewoon naar mijn eigen tandarts in Rijnsburg te gaan. Alleen, een afspraak maken viel niet mee want ik wist zoals gezegd pas laat van te voren dat ik naar Nederland zou komen. De in eerste instantie gemaakte afspraak werd een paar keer veranderd maar uiteindelijk kon ik gistermorgen vroeg terecht.

Ik zat dus al om kwart over acht gistermorgen in de tandartsstoel en helaas, ik kwam er niet vanaf zonder schadeherstel. Dat er nodig tandsteen verwijderd moest worden had ik wel verwacht, dat pijnlijke gebeuren is vaste prik, maar er was ook nog een kies die reparatie vereiste. En dat kon niet nog tijdens dezelfde afspraak dus ik moest terug komen voor verdere behandeling. Wanneer was de grote vraag, want de agenda van de tandarts zat vol voor de rest van de week en ik heb geen idee wanneer ik weer in Nederland ben. Gelukkig bleek mijn tandarts bereid om me vanmorgen als eerste te helpen, en zo hing vanmorgen om acht uur de boor al in mijn mond…



Website van Willem en Riet