Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Lange poten...

Long_Legs_MP3


Even weer een kleine update over het werk want er is weer een mijlpaal in ons project te melden. Het nieuw te bouwen platform komt op de zeebodem te staan in de Zuid-Chinese Zee en aangezien het daar meer dan veertig meter diep is zijn daarvoor zijn nogal lange poten nodig. Die poten zijn twee weken geleden afgeleverd op de Keppel scheepswerf in Subic waar het platform wordt gebouwd.

De poten hebben een lengte van vijfenzestig meter en met zijn vieren vormen ze het zwaarste pakket onderdelen wat geleverd wordt voor het platform, met een totaal gewicht van ongeveer tweeëntwintig honderd ton. Ze zijn vervaardigd bij een fabriek in Maleisië en ze zijn vanuit Singapore overgevaren met een schip wat gespecialiseerd is in "heavy lift cargo", oftewel zeer zware vrachten.

Met de levering van het onderstel begint de bouw van het platform zijn voltooing te naderen. Het ligt nog steeds in de bedoeling om het platform tegen eind november op de scheepswerf gereed te hebben, waarna het zal worden versleept naar de uiteindelijke ligplaats naast het bestaande platform voor de kust van Palawan.



Website van Willem en Riet