Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Virus

Fifty_Shades

Er waart al twee weken een verkoudheidsvirus rond en daar zijn Riet en ik ook slachtoffer van geworden, zij het Riet in mindere mate dan ik. Ik loop al twee weken te snotteren, te hoesten en te niezen met een zere keel op de koop toe. En niet zo fris om te melden misschien, maar het is geen lekker “loopsnot” maar van dat dikke slijm wat in je neus en je keel gaat zitten. Niet echt prettig, en er is al een heel flesje Otrivin doorheen gegaan om te zorgen dat ik in ieder geval ’s nachts een beetje fatsoenlijk kan slapen zonder dat ik last heb van een verstopte neus.

 
Ook op kantoor zijn de gevolgen van het virus merkbaar. Er hebben zich al verscheidene mensen ziek gemeld en het hoesten en niezen gaat er ook de hele dag door. Mensen die je spreekt hebben ook vrijwel allemaal een of meerdere zieken thuis, dus je kunt wel stellen dat de griep flink toeslaat dit jaar. Het lijkt er in ieder geval op dat de griepspuit van januari (een traditie waar ik overigens nog nooit aan mee heb gedaan) weinig heeft uitgehaald.
 
Het zal allemaal wel te maken hebben met het “wisselvallige” weer van de afgelopen weken waarbij de temperaturen af en toe behoorlijk laag waren (om in schaats-termen te spreken "lage twintigers"), en met een regelmatige straffe wind. Tochtige omstandigheden dus met nog steeds een behoorlijk verschil tussen temperaturen binnen (dankzij de airco’s) en buiten, en mogelijk is dat een verklaring voor de verkoudheidsgolf.
 
Het kon voor de dames van kantoor allemaal de pret niet drukken. Die hebben blijkbaar last van een heel ander virus want ze zijn vanavond met zijn allen naar de premiere geweest van de film “Fifty Shades of Grey”. Niet bepaald wat je verwacht van keurige Katholieke meisjes zou je zeggen, maar ze hebben het er al weken, wat zeg ik, maanden over. Vandaag was het dan eindelijk zover en Facebook stond in een mum van tijd vol met geposte foto’s van toegangskaartjes.

De film zelf viel zeer in de smaak maar sommigen gaven toch wel aan dat ze hopen dat er snel een ongekuiste versie op DVD uitkomt.
Meisjes toch...


Website van Willem en Riet