Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Moonbay

IMG_1001a


En weer was het extra vroeg op vandaag want om zes uur zou mijn transport vanaf ons kantoor vertrekken naar de Keppel scheepswerf in Subic. Riet moest daarvoor ook vroeg op want zo vroeg is Lito er nog niet en zij moest me dus even naar kantoor rijden, wat overigens een ritje is van een kwartiertje heen en terug.

Aangekomen bij ons kantoor stond de auto al op me te wachten en na een rit in een recordtijd van slechts drie uur stapte ik het project kantoor binnen op de scheepswerf. Dat het zo snel ging vandaag heeft alles te maken met dat het deze week „Holy Week” is. Aan het verkeer en dan met name op EDSA, de drukste verkeersweg van Manila, was goed te merken dat heel veel mensen al vrij hadden want we deden over alleen dat stuk maar twintig minuten en het is al voorgekomen dat we er anderhalf uur over deden. EDSA is dan ook de bepalende factor voor de reisduur, want als je daar overheen bent kun je verder altijd goed opschieten.

Na de werkdag van vandaag werd ik naar het Moonbay Resort gebracht voor de overnachting. Het Moonbay was niet de eerste keus als vaste hotel voor ons project, dat was het naastgelegen Lighthouse Hotel, maar dat vonden ze veel te duur. Nou is het waar dat het Lighthouse drie keer zo duur is als het Moonbay maar zoals zo vaak is alle waar naar zijn geld.

Van buiten gezien is er overigens helemaal niks mis met het Moonbay, leuke villa-achtige onderkomens met appartementjes, een fraai zwembad en een prima locatie. Kom je je kamer binnen dan is er meteen van alles mis. Allereerst, het stinkt! En ik bedoel niet zomaar een vaag luchtje maar echt een chemische stank. Of het nou insecticide is of een sterk ruikende boenwas, daar zijn we het nog niet over eens maar wel dat het een indringende geur is die niet prettig aandoet. Daarnaast is het binnen somber, een combinatie van donker hout, bank en stoelen in sombere tinten en dan ook nog eens okergele muren. Her resultaat is dat hoewel het ongetwijfeld schoon is het er gewoon smoezelig uitziet.

En dan heb ik het nog niet eens over de herrie van de ernaast gelegen bouwerij die tot ver in de avond doorgaat. En als die eindelijk ophouden met hameren (ik heb al gezegd, ze bouwen hier op de manier van de Flintstones) zetten ze een aggregaat onder je raam wat naast een irritante constante pieptoon iedere paar seconden drie luide knallen geeft.

Nee, ik heb niet zoveel op met het Moonbay en voor mij is het eerlijk gezegd de belangrijkste reden waarom ik niet graag naar de scheepswerf ga. Maar misschien zijn mijn eisen wel te hoog want vanwege „Holy Week” zat het zo te zien bomvol en op de diverse hotel websites staat het als erg goed te boek...



Website van Willem en Riet