Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Onweersbui

Onze beide gasten van vorige week, Gillian en Heinrich, zijn weer even terug om te overnachten voordat ze morgen terug naar Australië reizen. Ze hebben volgens eigen zeggen een prima tijd gehad op Boracay en ik had eerlijk gezegd niet anders verwacht.
 
De enige minpuntje waren zowel de heenreis als de terugreis die allebei niet zo vlot verliepen als ze hadden gehoopt. Op de heenweg werden ze omgeleid naar een ander vliegveld wat een extra busreis opleverde van twee en een half uur, logisch dat je daar niet echt op zit te wachten. Ook vandaag hadden ze anderhalf uur vertraging, wat ook voor Lito minder leuk was want die stond al die tijd op ze te wachten op de luchthaven.
 
Vanavond namen Gillian en Heinrich me als dank voor de gastvrijheid mee naar restaurant “Outback”. Ze moesten erg lachen toen al het personeel me begroette en mijn gebruikelijke bestelling al wilde noteren voordat ik wat had gezegd. Ze zaten er trouwens naast want ik had voor deze keer besloten om eens voor de Fish & Chips te gaan.

Op de terugweg werden we verrast door een onweersbui en dat had ik eerlijk gezegd kunnen zien aankomen. De Weer App op mijn iPhone had negentig procent kans gegeven op een bui en dat kwam dus uit. We hadden geen paraplu's meegenomen, maar omdat het in eerste instantie mee leek te vallen gingen we toch op weg naar huis.

Helaas, aan de andere kant van het Alabang Town Center begon het al harder te regenen en wetende wat er gaat gebeuren adviseerde ik om de bui uit te zitten met een bak koffie bij Starbucks. Dat deden we, en gelukkig duurde het niet erg lang. Terwijl het nog wat aan het nadruppelen was gingen we verder en uiteindelijk kwamen we droog over terwijl boven ons de lucht nog steeds voortdurend oplichtte door enorme bliksemflitsen.
 

Na nog een afzakkertje in de tuin (oftewel een “roadie” op zijn Australisch) ging ik eigenlijk iets te laat naar mijn bed voor een doordeweekse dag, maar vooruit het was gezellig geweest.
 
Morgen reizen mijn gasten terug naar huis en omdat ik ze morgenochtend hoogstwaarschijnlijk niet meer zal zien namen we vanavond alvast afscheid. En Riet en ik hebben een uitnodiging staan om naar Perth te komen.


Website van Willem en Riet