Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Inschattingsfout

Ik had nog wat kleine boodschappen te doen waarvoor ik in de Festival Mall moet zijn want wat ik nodig heb hebben ze in geen enkele winkel in het Alabang Town Center aan de overkant van de Village. De Festival Mall is maar een kort ritje bij ons vandaan, dat winkelcentrum ligt ruwweg aan de overkant van ons kantoor en dat is dus ook maar vijf minuten rijden (al kan er wat oponthoud zijn door de vele stoplichten onderweg).

Ik besloot het te combineren met een hapje eten in de avond en ging dus even na zessen op pad. Ik was de poort van de Village nog niet uit of ik wist dat al dat ik niet slim bezig was. Het verkeer mijn kant op viel wel mee maar vanaf de andere kant, vanuit de richting van de Festival Mall dus, stond het stampvol, het hele eind. Ik realiseerde me dat ik een grove inschattingsfout had gemaakt en ik had het kunnen weten, het is niet verstandig om op zaterdag na het middaguur naar de Festival Mall te gaan want dat doen duizenden Filipino's dan namelijk ook. Het is daar dan een compleet gekkenhuis en ik vroeg me vertwijfeld af hoe ik op het stomme idee was gekomen.

Maar ik was al onderweg en omkeren had gezien de file de andere kant op totaal geen zin, dus ik besloot om dan in vredesnaam maar door te rijden. Aangekomen bij de parkeerterreinen van de Festival Mall zag ik nog meer files, van auto's die rondreden om een plekje te zoeken. Was Riet er nou maar bij dacht ik nog, want om de een of andere reden heeft die altijd de mazzel dat er net een auto vlak voor haar neus wegrijdt en hoe druk het ook is, die heeft altijd een plekje. Nou, ik dus niet! Ik ben een kwartiertje meegeschoven met de gemotoriseerde stoelendans en toen heb ik het opgegeven. Via de enige alternatieve route, die overigens ook druk was maar gelukkig niet vast stond, ben ik teruggereden naar het Alabang Town Center.

Daar was het ook erg druk maar er was nog voldoende parkeerplek. Het ATC trekt dan ook een heel ander publiek dan de Festival Mall want het is toch meer een winkelcentrum voor de meer welgestelden. Dat klinkt heel snobistisch maar ik zou niet weten hoe ik het anders moet noemen, en het is gewoon een feit dat in het ATC de meer duurdere winkels zijn. Het betekent natuurlijk wel dat ik morgen toch terug moet naar de Festival Mall voor mijn boodschappen, alleen ga ik dan voor de middag, als het nog rustig is…



Website van Willem en Riet