Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Rekeningen

Riet_0024a

We hadden bijna zonder elektriciteit gezeten vorige week. Dat zit zo, we krijgen natuurlijk inmiddels de eerste rekeningen binnen en daar zit uiteraard ook elektriciteit bij. Nu waren die eerst rekeningen nog niet helemaal op ons conto te schrijven want ze gingen over een deel van de periode voordat we hier woonden en dat zou verrekend worden met de huisbaas.

De twee belangrijkste rekeningen waren voor het water en voor de elektriciteit en de agent van de huisbaas stelde daarom dan ook voor om in plaats van beide te verrekenen dat wij de ene zouden betalen en de huisbaas de andere. Dat vonden wij best en wachtten dus tot de agent de rekening die wij zouden betalen, die voor de elektriciteit, bij ons in de bus zou gooien.

Maar al wat er in de brievenbus viel, geen rekening voor de elektriciteit, en afgelopen week heb ik dus maar eens een mailtje naar de agent gestuurd met de vraag waar die rekening bleef. Die werd prompt de dag daarop bij ons bezorgd, alleen was de uiterste betaaldatum inmiddels verstreken! Tegelijk met de rekening lag er dus een aanmaning in de bus, en die kondigde geen halve maatregelen aan: we hadden nog precies vier dagen om de rekening te voldoen anders werden we afgesloten.

Nou, dan regelen we dat gelijk, dacht ik, maar zoals zoveel hier was dat ook weer veel te eenvoudig gedacht. Ik weet niet of het voor alles geldt maar als je een aanmaning van de elektriciteit hebt gehad moet je de rekening op het kantoor van het elektriciteitsbedrijf gaan voldoen. En uiteraard had ik geen idee waar dat kantoor ergens was. Gelukkig bood de transportafdeling van de baas uitsluitsel, ik regelde een auto met chauffeur en die bracht me er naar toe.

Het gevaar van afgesloten worden is dus tijdig afgewend. Maar er komen uiteraard nog heel wat meer rekeningen en het betalen daarvan is hier een verhaal apart. Dat vertel ik dus een andere keer.

Overigens, toen ik vandaag thuis kwam zag ik het tafereeltje in de tuin wat op de foto staat. Hoe vinden jullie Riet erbij zitten?



Website van Willem en Riet