Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Riet op Leyte

ALIG_in_Isabel

Riet heeft heel erg lang naar deze dag uitgekeken en eindelijk was het dan zover, vanmorgen is ze samen met vier van haar ALIG vriendinnen vertrokken voor een bezoek aan het eiland Leyte. Het gezelschap gaat daar in het dorpje Isabel de school bezoeken die met behulp van ALIG geld, waarvan een groot deel is bijeengebracht door de spontane hulpactie in Rijnsburg, opnieuw is opgebouwd nadat deze door de supertyfoon “Yolanda” vrijwel helemaal was verwoest.

 
Al heel vroeg, om tien over drie, liep voor Riet de wekker af want ze zou tegen half vier worden opgehaald. Om zes uur vertrok het toestel van Tiger Air naar de luchthaven van Tacloban, de stad die op 8 november vorig jaar totaal verwoest werd door een van de zwaarste stormen ooit, waar het om half acht landde. Het gezelschap werd daar opgewacht en met een busje vertrokken ze richting Ormoc waar ze om tien uur aankwamen.
 
Van Ormoc was het nog een half uurtje naar het dorpje Isabel waar het gezelschap bij de school werd verwelkomd door de schoolkinderen en het onderwijzend personeel. Op dit moment heb ik nog niet veel informatie over het verdere verloop van het bezoek maar uit de brichtjes die ik op mijn iPhone af en toe binnen kreeg kon ik wel opmaken dat de vrouwen heel erg onder de indruk waren.
 
Als Riet morgen weer terug is hoop ik haar zover te krijgen dat ze haar belevenissen zelf verteld en natuurlijk dat ze heel veel mooie foto’s heeft gemaakt die we kunnen delen met iedereen in Rijnsburg die heeft bijgedragen aan deze prachtige hulpactie.
 
Want één bericht van Riet’s vriendin Annie op Facebook liet aan duidelijkheid niets te wensen over: “Zeg maar tegen iedereen dat het geld ontzettend goed is besteed!”...


Website van Willem en Riet