Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Bezoek aan de scheepswerf

Schermafbeelding Luzon-Subic

Vorige week heb ik al verteld dat ons project in een nieuwe fase is gekomen. We hebben tot nu toe al het voorbereidende werk gedaan maar het gaat nu eigenlijk pas echt beginnen want binnenkort gaat er daadwerkelijk gebouwd worden aan het nieuwe platform wat in 2014 moet worden geplaatst in de Zuid-Chinese Zee. De scheepswerf die het moet gaan bouwen is eindelijk geselecteerd en de afgelopen twee weken stonden in het teken van de kennismaking en de start van de samenwerking.

We hebben al een formele kennismakingsdag bij ons op kantoor gehad maar die bijeenkomst was eigenlijk een voorbereiding op de echte start. We vertrekken morgenvroeg met een delegatie van het project naar de scheepswerf in Subic, oftewel naar de „Yard” zoals we het op zijn Engels noemen. We blijven er drie dagen om samen met de mensen van de werf te gaan bespreken hoe het werk gedaan moet worden. De eerste twee dagen bestaan besprekingen en de derde dag is er een teambuilding die bedoeld is als nadere kennismaking.

Het wordt een lange rit want het is ruim vier uur rijden naar Subic vanuit Alabang. We vertrekken om zeven uur morgenochtend vanaf ons kantoor en hopen dan tegen het middaguur aan te komen bij ons hotel. Omdat Muntinlupa, de voorstad waarin Alabang ligt, aan de zuidkant van Manila ligt en er van hieruit geen weg is die om de stad heengaat moeten we dwars door de stad.

Willem_in_PPE
Muntinlupa ligt namelijk tussen de Baai van Manila en de Laguna Baai in en de enige manier om van hier op de snelweg naar het noorden te komen, de North Luzon Express Way, is over EDSA, de drukste verkeersader van Manila.

En omdat we ook nog eens in de ochtendspits zitten zal het wel een tijdje duren voordat we aan de andere kant van Manila zijn. Zoals je op de kaart hierboven kunt zien ligt Subic aan de volgende baai, die dan ook de Baai van Subic heet.

Als we zijn aangekomen dan zijn er ’s middags meteen de eerste besprekingen. Die duren tot half vijf en dan krijgen we een rondleiding over de werf, waarbij we ons allemaal volledig in PPE moeten hijsen. PPE staat voor „Personal Protective Equipment” en wat dat inhoudt zie je op de foto…


Website van Willem en Riet