Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

El Nido Miniloc

IMG_8493a


We vonden al een tijdje dat we wel weer eens een uitje verdiend hadden, en een gelukkige bijkomstigheid was dat ik nog de nodige vrije dagen op moest maken dit jaar. Een paar weken geleden zijn we dan ook eens gaan kijken naar een leuke bestemming en al vrij gauw kwamen we op de El Nido Resorts, gelegen voor de kust van het zuid-westelijke eiland Palawan.

Heel veel collega's waren er al geweest en de verhalen waren allemaal ronduit lovend, met name over El Nido Miniloc, een van die vier resorts wat is gelegen op het kleine eilandje Miniloc. Een boeking was snel gemaakt bij het reisbureau waar we tot nu toe al onze binnenlandse tripjes bij hebben geboekt, en na nog wat geharrewar rond de e-tickets (die kwamen pas een week geleden) was het vandaag dan eindelijk zover.

De reis naar El Nido gaat met een klein luchtvaartmaatschappijtje genaamd "Island Transvoyager Inc." wat volgens de website vliegt met kleine Dornier 228 toestellen met maar twaalf stoelen. Er wordt geopereerd vanaf een kleine terminal op de luchthaven NAIA waar wij nog nooit waren geweest, maar gelukkig wist onze chauffeur Lito waar we moesten zijn. De vertrekhal leek wel uit een dertiger jaren film, met zithoekjes met houten stoelen vrijwel naast het platform waar het vliegtuig al met de deur open klaar staat.

Helaas, ITI heeft recentelijk besloten tot de aanschaf van wat grotere en meer gangbare toestellen voor de vluchten naar El Nido in plaats van de Dorniers die zo uitnodigend voor onze neus klaar stonden. Een bus bracht ons naar de andere kant van het vliegveld waar het grote toestel stond te wachten, en dat was toch een lichtelijke teleurstelling dus want ik had me heel erg verheugd op de vlucht met de Dornier. Omdat die toestellen zo klein zijn vliegen ze veel lager dan grotere toestellen en het uitzicht had dan ook hoogst waarschijnlijk het gebrek aan beenruimte ruimschoots gecompenseerd.

We arriveerden op het piepkleine vliegveldje van El Nido, met een hele korte landingsbaan en een taxibaan die maar gedeeltelijk verhard is. Eerst per Jeepney, die overigens een stuk ruimer was dan die in Manila, en vervolgens per boot reisden we verder naar het eiland Miniloc waar we halverwege de middag aan kwamen.

De tocht met de boot voerde tussen de eilanden van El NIdo en de natuur maakte een overweldigend mooie indruk. Dat was meer dan we konden zeggen van het resort wat we na al die ophemelverhalen eigenlijk een beetje tegen vonden vallen. Prachtig gelegen, daar niet van, maar de accommodatie was laten we zeggen niet helemaal in overeenstemming met de folders en de verhalen die we hadden gehoord.

Maar we hebben besloten dat dat de pret niet gaat drukken, we zijn er net en we gaan hier lekker vier dagen relaxen!



Website van Willem en Riet