Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Feestweek

feestweek_0055a


Het is de hele week al feestweek in Rijnsburg maar behalve het Bloemencorso van afgelopen zaterdag hebben we er nog niet veel van meegepikt. Dat kwam gedeeltelijk door mijn fysieke toestand als gevolg van het bezoek aan de kaakchirurg van afgelopen maandag maar ook omdat het programma tot nu toe nog niet zo interessant was geweest.

Vandaag stond er een leuke dag op de planning. Het begon vanmorgen met het Kindercorso, het bloemencorso speciaal voor de kinderen, en het werd weer een heel erg leuke optocht van kinderen op versierde fietsjes, in bakfietsen en in kinderwagens. We wandelden daarna over de braderie in het centrum van Rijnsburg waar het gezellig druk was.

In de middag was er een een muzikaal festijn op het plein voor Café ’t Uitje, en dat werd ondanks de teringherrie die tegenwoordig voor muziek doorgaat heel erg gezellig. We kwamen zoals verwacht de nodige bekenden tegen, en dat gebeurde ook onderweg naar huis; hoewel we om zes uur richting huis gingen stapten we om half acht pas over de drempel, dus ga maar na.

’s Avonds was het zoals iedere avond deze week feest in de tent bij de Dubbele Buurt. Er staan ieder jaar twee tenten in Rijnsburg tijdens de feestweek, een voor de jeugd op het plein achter het voormalige Raadhuis en een voor de ″ouwe garde”, en wij gingen uiteraard naar de laatste. Het bleek dat het merendeel van de jeugd hetzelfde had besloten, er was niet echt veel ouwe garde aanwezig en het meeste publiek was ruim onder de dertig. We zagen weliswaar een paar ouwe bekenden maar lang niet zoveel als verwacht. Er werd trouwens wel flink gehost op de hoofdzakelijk Nederlandstalige muziek en we verwonderden ons regelmatig over de stevigheid van de tent.

Laat werd het niet want de meeste mensen moeten morgen tenslotte gewoon werken...



Website van Willem en Riet