Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Zeven miljard...

7 miljard


De Filippijnen waren vandaag in het wereldnieuws voor een wel heel bijzondere gebeurtenis, de geboorte afgelopen nacht van de zeven miljardste wereldburger, hier in Manila! Tenminste, dat meldden de Nederlandse kranten. Merkwaardig genoeg was er hier op de televisie bij BBC World News de melding dat de zeven miljardste geboren is in Australië.

Goedbeschouwd is het allemaal flauwekul want geen mens ter wereld weet precies wie die zeven miljardste nu precies was, of zelfs maar of er eigenlijk al wel een zeven miljardste is geweest want het blijven allemaal maar schattingen.

Mocht je zelf nieuwsgierig zijn de hoeveelste wereldburger je zelf was, dat kun je nakijken op de website van de BBC via de volgende link:

http://www.bbc.co.uk/news/world-15391515


Zoals je ziet waren er toen ik geboren werd nog niet eens drie miljard mensen op de wereld! En behalve je eigen “nummer” krijg je ook nog andere interessante informatie te zien, zoals het feit dat de wereldbevolking in 2083 de tien miljard zal bereiken als het in hetzelfde tempo doorgaat.



Website van Willem en Riet