Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Zeevracht

Ik had vorige week al melding gemaakt van het drama met onze zeevracht, maar het bleek vandaag dat het nog altijd een graadje erger kan. Onze spullen worden hoogst waarschijnlijk al veel te laat afgeleverd omdat ze pas afgelopen zondag zijn verscheept, maar alle hoop dat het misschien nog goed zou komen werd vandaag de grond in geboord. Ik kreeg namelijk bericht dat het schip vertraging heeft vanwege het slechte weer en dat betekent dat de aankomstdatum van 21 oktober dus vrijwel zeker niet gehaald gaat worden.

Dat gaat in de praktijk betekenen dat ik de eerste dagen in het huis (vooropgesteld dat de 28e nog steeds door gaat) dus zonder spullen zit. Dus geen lakens, geen handdoeken, geen pannen, geen bestek en geen borden. En omdat dat nou eenmaal erg lastig is zal het wel weer betekenen dat we deze spullen allemaal moeten gaan aanschaffen ter overbrugging van misschien maar een paar dagen.

Nog een ander probleem is dat mijn bankpas niet meer werkt. De bank was even vergeten te vertellen dat je binnen een bepaalde tijd je pincode moet veranderen, en aangezien er geen enkele aanwijzing komt dat dat moet gebeuren doe je dat dus niet als je het niet weet. De collega met wie ik samen naar de bank was geweest had me al gewaarschuwd, het was hem ook gebeurd en ook hij wist nergens van. Het ligt dus beslist niet aan mijn slechte gehoor!

Maar goed, vanavond ben ik even langs de “Union Jack” gelopen om zeker te stellen dat ik morgenavond een tafel heb voor de Quiz Night. Het bleek allang geregeld, want ik werd welkom geheten met “Hi Mister Willem, you want same table tomorrow?”. Kijk, dat noem ik nou klantvriendelijk.

Eigenlijk wilde ik daarna gelijk weer weg gaan maar mijn Chinese collega Wei Ping zat alleen aan de bar, en dan moet je je af en toe ook sociaal kunnen opstellen, nietwaar...



Website van Willem en Riet