Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Nieuwe supermarkt

Rustans_Ayala_Alabang_07-04-2013


Wat, weer één? Jawel, er is weer een nieuwe supermarkt geopend maar dit is wel een bijzondere.

Er staan in onze Village een heleboel huizen maar behalve de Alabang Country Club (en die is alleen voor leden) is er vrijwel niets anders. Er zijn geen bars, geen restaurants, en ook geen winkels behalve één en dat was een klein supermarktje naast de grote St. Martin’s Kerk. Dat kleine winkeltje was altijd heel handig, niet zozeer om al je boodschappen te doen maar voor het geval je iets was vergeten of plotseling bezoek over de vloer kreeg. Het was dan ook voor veel mensen erg lastig dat het een maand of acht geleden werd gesloten voor een drastische verbouwing, vooral voor mensen die helemaal achter in de Village wonen want daar ligt het winkeltje.

Van de week werd het weer geopend en het lange wachten heeft in ieder geval een prachtige nieuwe supermarkt opgeleverd. We zijn vanmiddag even wezen kijken en het is echt een hele verbetering. Kon je in het kleine winkeltje je kont niet keren (zeker niet op de bovenverdieping), de nieuwe supermarkt heeft alles gelijkvloers, is overzichtelijk en ziet er keurig netjes uit. Het lijkt de Albert Heijn wel!

Het enige waar Riet en ik ons over verbaasden is de manier waarop de kassa’s werken. Behalve dat de kassadames duidelijk nog onwennig zijn (lees: zo traag als dikke stront door een gieter) is de beschikbare ruimte voor het deponeren van je boodschappen niet erg groot. Alles wat is ingescand wordt daar ook weer teruggelegd dus het is nogal een gegoochel met het inscannen en het inpakken. En als de kassadame dan ook nog eens zelf gaat inpakken dan duurt het hele proces ook nog eens uren. Het is duidelijk dat het systeem niet bedoeld is voor grote hoeveelheden boodschappen.

Maar al met al is de nieuwe supermarkt toch een hele verbetering, en ik heb al gezien dat als Riet weer eens naar Nederland is zonder mij dat ik daar prima de boodschapjes voor mezelf kan doen.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn, ik heb weer wat foto’s op de foto pagina geplaatst. Deze keer zijn het de foto’s van het Paasfeest met de kinderen van de Dumpsite school; ze geven hoop ik een beetje een beeld van het fantastische werk wat Riet en de andere vrouwen van ALIG doen. Je kunt het album vinden op de Foto’s pagina (de link staat links bovenaan het scherm) of via deze
link.



Website van Willem en Riet