Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Belgisch bier

Leffe_Drafts


Na alle consternatie van gisteren was er vandaag gelukkig een mooie zondag om bij te komen. Het was schitterend weer en de familie heeft dan ook dankbaar gebruik gemaakt van de ligstoelen in de tuin en de luchtbedden voor in het zwembad.

Nou zijn die luchtbedden nog wel een verhaal apart want toen we die vorige week tevoorschijn haalden bleken ze alle vier lek. Riet heeft plakspullen gehaald en haar best gedaan om de lekken te dichten maar dat is maar ten dele gelukt. Een opblaas-stoel kon zover worden gerepareerd dat die nog maar heel langzaam leegliep en dus redelijk bruikbaar was, maar de andere drijfstoel en de luchtbedden bleken een groter probleem.

Uiteindelijk was er niet veel meer te redden. Martin probeerde het ook nog een keer maar gisteren bleek dat ook diens reparatie werkzaamheden weinig hadden uitgehaald. Zelfs grof reparatiewerk met ducktape zette op zich weinig zoden aan de dijk maar toch kon daarmee de drijftijd nog zover worden gerekt dat in ieder geval de twee luchtbedden nog wel redelijk dienst konden doen.

Na het eten vanavond bij ons favoriete Italiaanse restaurant Italianni's, lekker buiten op het terras, kwamen we op de terugweg langs Drafts, een bar met ook een mooi groot terras en een indrukwekkende lijst met buitenlandse bieren. Martin en ik besloten daar eens te kijken of de nieuwe lijst met Belgische bieren van de tap alleen maar voor de show was of dat de daarop aangegeven bieren ook echt beschikbaar waren.

We werden aangenaam verrast, en zo zat ik op tienduizend kilometer van België zomaar achter een Leffe Blond van het vat...



Website van Willem en Riet