Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

En weer een vrije dag...

Healthway_Annual_Medical_004a

De Dag van de Arbeid, en dus niet werken vandaag! Dat gold ook voor vrijwel al het personeel in de Village dus het was vanmorgen opvallend stil overal. De winkels waren uiteraard wel gewoon open en die hebben ongetwijfeld allemaal goed verdiend vandaag want in het Alabang Town Center was het een drukte van belang.

 
Riet moest om twaalf uur nog even naar de Healtway Clinic voor haar “Treadmill test”. Ze deed het helemaal niet slecht, beter zelfs dan ik en daar snap ik geen reet van, misschien moet ik ook maar weer gaan roken.
 
Terwijl Riet op de loopband stond ben ik even naar de Festival Supermall gereden om daar in het Apple Service Center eens te gaan ragen hoe het nou zit met onze kapotte iMac. Ik had de afgelopen week een berichtje verwacht met de uitslag van het onderzoek wat ze zouden doen maar ik had helemaal niks ontvangen. Ik weet allang dat dat niks betekent hier, die test is allang klaar alleen zijn ze te besodemieterd om dat berichtje te sturen. Niet expres hoor, maar daar denken ze dan gewoon niet aan.
 
En ik had weer gelijk want er werd verbaasd gereageerd toen ik zei dat ik nog steeds niks had gehoord. Hun computersysteem gaf namelijk aan dat die test inderdaad allang klaar was en dat betekent dat ik allang bericht gehad had moeten hebben. Niet dus.

Het was overigens wel degelijk de videokaart is die kapot is, en hoewel ze eerder tegen Riet hadden gezegd dat we dan net zo goed een nieuwe iMac zouden kunnen kopen bleek dat gelukkig mee te vallen. Er moet wel een nieuwe videokaart in maar de totale kosten vallen erg mee, ook al omdat arbeidsloon hier heel erg laag is.

 
Riet’s iMac wordt dus gemaakt en dat kan me niet gauw genoeg gebeurd zijn. Ze gebruikt nu mijn Macbook Pro en ik ben er wel zo’n beetje klaar mee om iedere ochtend mijn laptop terug te vinden naast een propvolle asbak met een laag as op het toetsenbord alsof er een vulkaan is uitgebarsten. Om nog maar te zwijgen van de rondslingerende aanstekers en de lege pakjes Marlboro...


Website van Willem en Riet