Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Koekblik met geld

Koekblik_met_Geld

Riet heeft vandaag een drukke dag gehad. Vanmorgen had ze twee bijeenkomsten, een van de ALIG vrouwengroup en een van Outpost, de club voor expats van Shell.

Naar de ALIG bijeenkomst zou ze in eerste instantie drie Nederlandse vrouwen op sleeptouw nemen die hier net zijn aangekomen. Een ervan kennen we al, ik heb toen Riet in oktober in Nederland zat al kennis gemaakt met Dieuwke en haar man Klaas die hier toen waren voor een oriënterend bezoek, en Dieuwke is hier vorige week ook al bij Riet op visite geweest. Jammer genoeg was alleen Dieuwke vandaag in de gelegenheid om de ALIG bijeenkomst te bezoeken want het is natuurlijk voor Riet altijd leuk om hier Nederlandse vrouwen te ontmoeten.

Op de Outpost bijeenkomst kreeg Riet een koektrommel aangereikt voor ALIG, met daarin allemaal muntgeld. Dat hadden de dames van Outpost onder het loopje door bijeen gespaard door voor de slachtoffers van de supertyfoon "Yolanda". Het enige probleem was dat de Outpost vrouwen eigenlijk wel wilden weten hoeveel er nu precies in de koektrommel zat. Riet bedacht dat ze vanmiddag wel even tijd had en heeft dus thuis de inhoud zitten tellen, een totaalbedrag van rond de 2200 pesos.

Nu we het er toch over hebben, nog steeds komt er mondjesmaat geld binnen op onze rekening voor de hulpacties van ALIG. Dat is natuurlijk nog steeds van harte welkom want de acties zijn nog steeds in volle gang. Het is de afgelopen weken weliswaar wat rustig geweest vanwege alle vakanties maar nu iedereen weer terug is gaat volgende week de draad weer worden opgepakt.

Vanochtend is er door ALIG alvast een cheque van een half miljoen pesos uitgereikt aan de hulporganisatie Springboard waar ALIG mee samenwerkt om op Leyte de school in het dorpje Isabelle weer op te bouwen. We zijn uiteraard trots dat onze familie en vrienden daar door de geweldige hulpactie in Rijnsburg aan hebben bijgedragen!


Website van Willem en Riet