Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Vaccinaties voor de katten

Katten_in_Kooi

Onze katten Abby en Monster moesten al een tijdje naar de dierenarts omdat een aantal vaccinaties moesten worden vernieuwd. Riet is dat al een week van plan maar het probleem was dat Monster iedere dag ’s morgens verdween en pas aan het eind van de middag weer boven water kwam. Pas gisteren kreeg Riet haar ’s ochtends te pakken en kon het gezelschap op weg naar de dierenarts.

De vorige keren leverde dat nooit problemen op, allebei de katten vonden de kooi wel vreemd maar leken eerder nieuwsgierig dan bang. Met name Monster ontdekte al snel dat als ze rechtop tegen de kooi ging staan ze naar buiten kon kijken en ze vond dat best wel interessant. Abby was wat zenuwachtiger maar bleef toch over het algemeen wel rustig.

Deze keer was Abby veel onrustiger en zat flink te schreeuwen in de kooi. Dat is merkwaardig omdat ze normaal gesproken nauwelijks geluid voortbrengt en als ze dat doet dan is het een zacht piepend miauwtje. Ze had het in tegenstelling tot de vorige keren duidelijk niet naar haar zin.

Gelukkig ging bij de dierenarts alles goed, de katten kregen hun spuiten en hun dierenpaspoorten zijn weer bijgewerkt. Dat willen we toch wel goed bijhouden, als belangrijkste natuurlijk voor hun gezondheid maar ook voor als we ze mee moeten nemen uit de Filippijnen. De regels voor quarantaine voor huisdieren zijn per land heel verschillend maar wat vaccinaties betreft zijn de meeste landen onverbiddelijk.

De katten zijn dus weer bij met hun vaccinaties. Nu Riet en ik nog want een blik in onze eigen vaccinatie paspoorten maakte duidelijk dat er minstens één vaccinatie vernieuwd moet worden. Weer prikken, hoera...

 



Website van Willem en Riet