Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Weer een stapje verder

Weer een hoop goed nieuws te melden vandaag! Allereerst het beste nieuws, en dat is dat het contract voor ons huis inmiddels al bij mijn werkgever ligt voor ondertekening. De verhuurders zijn al akkoord en willen zo snel mogelijk beginnen met de wijzigingen die we gevraagd hebben. Morgen is de inspectie van het huis door een onafhankelijk bureau, en hoewel de uitslag daarvan wel een paar dagen duurt verwachten we geen verrassingen en is inmiddels onze verhuisdatum vastgesteld op 29 oktober.

Vanavond hebben we onze nieuwste aankoop gedaan, een bankstel en een verstelbare fauteuil, en daarmee is het plaatje nu zo goed als rond voor wat betreft de meest noodzakelijke dingen.

Riet heeft haar paspoort weer terug en dat betekent dat ze aanstaande donderdag naar Nederland kan reizen. Zonder paspoort is dat toch een groot probleem en het is dus goed dat dat maar weer geregeld is. Ze gaat zich morgen al weer klaar maken voor vertrek en zoveel mogelijk van haar kleren en spulletjes alvast inpakken voor de verhuizing.

Verder is ze al heel veel aan het lezen in het introductie pakket wat we hebben gekregen. Daar zit onder andere een soort “overlevingsgids” in voor nieuwkomers op de Filippijnen. Riet is nu inmiddels al redelijk op de hoogte van wat er allemaal komt kijken bij het in dienst nemen van een Tippi Wan...



Website van Willem en Riet