Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Bloemkool

Het was vandaag een bijzonder druilerige dag, continu regen en dus niet echt een dag om lekker in de tuin te zitten. Vannacht is er weer een enorme hoeveelheid regen gevallen en onze tuin is op dit moment dan ook meer moerasgebied dan grasland. Het zwembad staat weliswaar nog niet helemaal tot aan de rand maar het is wel duidelijk dat het overloopputje moeite heeft om het water te verzwelgen. Bovendien gaat al die regenval ’s nachts ten kostte van onze nachtrust want het maakt een ontzettend lawaai op het dak waar we allebei regelmatig wakker van worden.

Er moesten de nodige boodschappen worden gedaan vandaag want we willen alvast de nodige voorraad inslaan voor Estela zodat ze in de drie weken dat wij in Nederland zijn niet al te veel hoeft te slepen met zware dingen. Kattenbakvulling en zakken kattenbrokken hebben we daarom alvast maar groot ingeslagen bij S&R, een soort plaatselijke Macro waar je lid van moet zijn om er boodschappen te kunnen doen. Ook zaken als instant koffie hebben we alvast voor Estela meegenomen in grootverpakking zodat ze ook daar voldoende van heeft om onze vakantie door te komen.

Verder hebben we wat groente en vlees ingeslagen, eigenlijk bedoeld voor de volgende week maar dat kwam onverwachts vandaag al van pas. Zoals inmiddels een vaste gewoonte is wilden we vanavond naar ons favoriete restaurant Outback om wat te gaan eten maar om een uur of kwart over zes barstte er een onweersbui los met niet alleen veel regen maar deze keer ook heel veel wind. We besloten wijselijk de bui af te wachten maar om zeven uur leek het er nog steeds niet op dat het zou ophouden. Het was zelfs zo erg dat we er niet eens met de auto doorheen wilden, afgezien nog van het feit dat je bij Outback toch je auto vrijwel zeker niet kwijt kunt. Het werd dus geen ribbetjes (voor mij) en een hamburger (voor Riet) maar bloemkool. En dat op een zaterdagavond…

Goed nieuws is dat onze telefoon het weer doet. We hebben vrijwel de hele week zonder vaste telefoonlijn gezeten, hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de weersomstandigheden. Vanmiddag kwam er een monteur langs die eerst in een verdeelkast langs de straat heeft gekeken, en wat hij daar heeft gedaan weten we niet maar de telefoon deed het daarna weer. Vervolgens kwam hij vertellen dat het waarschijnlijk aan de bedrading in huis ligt. Er is nieuwe bedrading voor de telefoon getrokken maar de ouwe draad hebben ze laten zitten en die is waarschijnlijk aan het corroderen. Het klinkt onwaarschijnlijk als je kijkt naar wat het probleem heeft opgelost maar het zal wel, voorlopig hebben we weer verbinding.


Website van Willem en Riet