Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

School voor Zeemeerminnen

Zeemeerminnen_Filipijnen


De Filipijnen waren de afgelopen weer even in het wereldnieuws. Het eerste bericht was niet zo best en bevestigde voor veel mensen waarschijnlijk hun mening over dit land, want er waren weer eens een paar buitenlanders vermoord. Dat gebeurt hier helaas nogal eens en bijna altijd gaat het om uit de hand gelopen berovingen.

Buitenlanders, en zeker degenen die zich hier vestigen, zijn per definitie nu eenmaal "rijk" en dat maakt ze een aantrekkelijk doelwit. Nou is het beslist niet zo dat de Filipino's allemaal massaal buitenlanders die hier komen wonen om zeep helpen maar het is op sommige plekken onveiliger dan op andere plekken en in het algemeen geldt dat het in het zuiden minder veilig is dan in het noorden.

Het voorval van deze week leek overigens niet helemaal op de stereotiepe roofoverval. De slachtoffers, twee Zwitsers van 67 en 78 jaar, verbleven in een strandhotel in de stad Opol en werden op straat neergeknald zonder dat er sprake was van een beroving. Het is nog een raadsel wat er precies achter de schietpartij zat maar feit is dat er in die regio al eerder sprake is geweest van geweld tegen buitenlanders, met name door door moslim-terroristen geïnspireerde groeperingen.

Nee, dan het andere nieuws, dat was een stuk leuker. Er is tegenwoordig op Boracay een zwemschool waar vrouwen kunnen leren zwemmen als een zeemeermin. Nee, dit is geen geintje, het is echt waar! Bij deze cursus krijgen vrouwen zwemles waarbij ze voorzien zijn van een zeemeermin-staart. Het is bedoeld als een soort van aqua fitness, en als je de cursus hebt doorlopen kun je zo'n staart ook kopen. Er is keuze uit vijf verschillende modellen in verschillende kleuren.

Wat denk je, Riet? Een ideetje voor als we weer naar Boracay gaan?



Website van Willem en Riet