Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Reacties

ALIG_Manila_Harbour


We hadden niet kunnen denken dat onze actie om geld in te zamelen voor de ALIG hulp acties zulke enthousiaste reacties zou oproepen. Uiteraard hadden we wel gehoopt op een paar donaties maar wat er nu gebeurt is niet te bevatten. De actie van onze vrienden in Rijnsburg heeft heel wat losgemaakt.

Gistermorgen heb ik mijn Filipijnse vrienden verteld wat er op dit moment in Rijnsburg allemaal gebeurd en de reacties die ik kreeg waren hartverwarmend. Nadat enkele vrienden mijn post op Facebook over de actie hadden gedeeld werd de actie hier ook bekend, en hier is een van de reacties:


"My friend Willem and his wife Maria appealed for help for Typhoon Yolanda victims from their friends and family in the Netherlands. It then ballooned to something bigger and became a fundraiser in their hometown complete with a local TV coverage. I do not understand Dutch but I can feel the love they have for our countrymen. Thank you to everyone out there for showing us that love and compassion knows no boundaries. We are deeply grateful and I am proud to have friends such as these who work tirelessly to spread love."

Dus "Maraming Salamat" aan iedereen in Rijnsburg die zich voor de slachtoffers inzet namens al onze Filipijnse vrienden en collega's.

Maar het werd nog mooier vandaag want er is inmiddels al een totaalbedrag van over de tweeduizend euro overgemaakt vanuit Nederland voor ALIG, en dat is nog niet eens geld van de actie in Rijnsburg. Volgens de berichten gaat het overigens met die actie zelf ook heel erg goed en dat is geweldig nieuws voor de vele mensen hier die dringend hulp nodig hebben.

Vandaag is er in ieder geval weer het nodige ingekocht, deze keer hoofdzakelijk handdoeken en dozen maandverband. Gisteren is er weer een lading hulpgoederen scheep gegaan, en op de foto daarvan kunnen jullie zien dat het geld goed wordt besteed!



Website van Willem en Riet