Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Uitslapen...

monster_en_abby_0003a


Gisteravond ging bij mij om een uur of tien het lampje uit en dutte ik verscheidene keren in voor de tv. Ondanks waarschuwingen van Riet dat ik dan om vier uur ’s nachts klaarwakker zou zijn ben ik toch naar mijn bed gegaan en viel als een blok in slaap. En ik werd inderdaad om een uur of half vier wakker maar na een uurtje lezen viel ik toch weer in slaap. Die zeven uur in het vliegtuig waren toch blijkbaar niet genoeg geweest want pas om half tien vanmorgen werden we allebei wakker…

We hadden tegen Estela gezegd dat ze een paar dagen vrij kon nemen en die was vanmorgen al naar huis vertrokken voordat wij op waren. Het was prachtig weer en het was voor ons toch weer even wennen aan de warmte want ondanks dat het in Nederland ook best mooi weer was geweest is dat toch niet te vergelijken met de broeierige warmte van het Filipijnse regenseizoen.

Overigens, wat die regen betreft, we hadden ons natuurlijk best zorgen gemaakt over de situatie in Alabang na alle berichten op het Nederlandse journaal over de wateroverlast op de Filipijnen. Het bleek gelukkig dat er geen nadelige gevolgen voor ons huis waren geweest tijdens de hevige regenval van de afgelopen weken. Er was nergens lekkage opgetreden en het enige probleem was geweest dat Estela tijdens de heftigste buien het water bij de voordeur weg had moeten bezemen om te voorkomen dat er water de hal in zou lopen.

Het eerste wat ik vanmorgen deed was kijken of de auto nog wilde starten maar zoals ik eigenlijk wel had verwacht was de accu zo goed als leeg. De oplader die ik al tijdens ons verblijf in Rusland had gekocht doet ook hier goed werk en vanmiddag startte de auto dan ook weer zonder problemen. Ook het Internet had opstartproblemen, dat lag er gisteravond uit, maar gelukkig werkte het vanmorgen weer. Dat was maar goed ook want er lag een stapel rekeningen die betaald moesten worden. En er moesten ook nog wat hoognodige boodschappen worden gedaan en die deden we maar te voet omdat de auto aan de acculader lag.

De katten waren gisteravond een beetje onwennig toen we thuis kwamen maar dat is vandaag weer helemaal goed gekomen...



Website van Willem en Riet