Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Internetproblemen

Zwembad_in_de_Regen_2013_05_12_0002a


Het heeft sinds die eerste flinke bui anderhalve week geleden vrijwel iedere dag geregend en ook op het moment dat ik dit zit te tikken giet het. Niet dat het onaangenaam is, de temperatuur blijft onveranderd hoog en we hoeven het zwembad niet meer zelf bij te vullen. En zoals Riet een paar dagen geleden zei, de bomen staan te jubelen.

Af en toe hebben we ook onweer met flinke lichtflitsen, maar ook dat is niet hetgeen wat ongemak veroorzaakt. De problemen die we nu hebben zullen ongetwijfeld met de weersverandering te maken hebben want als er een flinke bui valt zitten we meteen zonder Internet. Het is de afgelopen dagen al verscheidene keren gebeurd dat het Internet eruit knalde en dat kan behoorlijk lang duren hier. Afgelopen vrijdag heeft het er vrijwel de hele dag uit gelegen, wat op zich wel uitzonderlijk lang was maar een gemiddelde storing duurt hier altijd uren en nooit minuten.

Iedereen klaagt hier overigens toch al steen en been over het Internet want het lijkt ook wel of het steeds trager wordt. We hebben al gebruik gemaakt van een aanbod om gratis twee weken lang gebruik te maken van dubbel zo snel Internet, maar de praktijk leverde alleen op dat dat nauwelijks verschil maakt. We hebben al uitgedokterd dat het primair ligt aan de capaciteit van de servers, en daar is simpel wat aan te doen maar dat gebeurt gewoon niet. In Nederland zou het Internet bedrijf waar wij bij aangesloten zijn allang geen klant meer over hebben maar hier kunnen ze het zich veroorloven om alle klachten naast zich neer te leggen. De andere aanbieders zijn simpelweg net zo slecht of vele malen duurder.

Ook de klachten dat het hele Internet eruit ligt maken weinig indruk, er wordt medegedeeld dat er aan gewerkt wordt maar desondanks vliegt het er bij iedere flinke bui weer uit. Wat ze er dus aan doen zijn geen oplossingen maar lapmiddelen, ze brengen de boel weer aan de gang en zien dan wel weer waar het schip strandt. En toegegeven, geen Internet is puur een luxeprobleem maar je realiseert je pas hoe afhankelijk je ervan bent geworden als het er niet is. Ik kan bijvoorbeeld rustig stellen dat het humeur van Riet rechtstreeks verband houdt met de snelheid van het Internet, en dan kun je wel nagaan hoe de vlag erbij hangt als het er helemaal uit ligt.

Zonet begon alle verlichting in huis trouwens ook te knipperen, benieuwd hoe lang het duurt voor we een stroomstoring hebben…



Website van Willem en Riet